En Sıcak Konular

Brüksel'de Türk Mahallesi'nde korkunç patlama

26 Eylül 2010 12:33 tsi
Belçika'nın başkenti Brüksel'de Türk Mahallesi olarak bilinen Schaerbeek semtinde dün gece büyük bir patlama meydana geldi. Çok sayıda Türk vatandaşın oturduğu Nord İstasyonu'na yakın muhitte meydana gelen patlamada üç ev yerle bir oldu.

Olayda ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaydederken, çoğu ağır olmak üzere 17 kişi de çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılar arasında iki çocuğun olduğu öğrenilirken, bir kişinin ise halen enkaz altında olduğu sanılıyor. 
 

Gaz kaçağından olduğu meydana geldiği sanılan olayda patlamanın sebebine dair her hangi bir resmi açıklama yapılmadı. Brüksel Gaz İdaresi yaptığı kısa değerlendirmede araştırmaların hızla başlatıldığını ve şuanda üç evi kullanılamaz hale getiren nedenin ne olduğuna dair kesin bir şey söylemenin mümkün olmadığını kaydetti. Gece yarısına doğru meydana gelen patlamada hasar gören evlerden ikisinin Türklere ait olduğu ifade ediliyor. Görgü tanıkların ifadelerine göre saat 23 civarında çok büyük bir patlama olmuş. Çevre evlerdeki birçok kapı ve pencere de patlamanın etkisiyle kırılmış.

Brüksel'de Rue Destouvelle 33 adresinde bulunan evde meydana gelen patlamadan komşu binalar da etkilenerek çöktü. Belediye Başkanı Cecile Jodogne derhal acil eylem planını devreye sokarken, semtin büyük bölümü olası bir patlamaya karşı tahliye edildi. Gaz İdarisi yetkililerinin yeni bir patlama riski olmadığını tespit ettikten sonra mahalleli evlerine dönerken, çöken binaların bitişiğindeki evlerde oturanlar çökme ihtimaline karşı yakındaki bir okulda yerleştirildi.

Korkunç patlamada ilk belirlemelere göre iki kişi hayatını kaybetti. İkisi çocuk olmak üzere toplam 17 kişi hastaneye kaldırıldı. Çocuklardan birisinin ağır yaralı olduğu ifade ediliyor. Beş kişi çöken evlerin enkazından çıkartılırken, bir kadının iki saatten fazla kurtarılmayı beklediği öğrenildi.

Ölen ya da yaralananların uyruklarına dair resmi bir açıklama yapılmazken, bunlardan çoğunun Türk olduğu endişesi hakim. (CİHAN)
 



Bu haber 835 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,066 µs