En Sıcak Konular

MİT, Kürtçe, Soranice, İbranice ve Ermenice bilen eleman arıyor

26 Eylül 2010 10:24 tsi
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) 'dil bilir' personel alım ilanıyla İbranice, Kürtçe, Ermenice, Arapça, Arnavutça, Boşnakça, Bulgarca, Çince, Farsça, Gürcüce, Makedonca, Rusça, Soranice, Yunanca dillerinden en az birini bilen eleman alacak.

Gazete ilanıyla personel alım duyurusu veren MİT, Türkiye'nin son günlerdeki dış politikasında önemli rol oynayan ülkelerin dillerine ağırlık verdi. Aralarında Kürtçe'nin bir lehçesi olan Soranice'yi de alacağı personel listesine ekleyen MİT, böylece Türkiye'nin bölgesindeki önemli ülkelerle istihbarat faaliyetlerine ağırlık verecek. Alınacak personelde aranan özellikler şöyle sıralanıyor: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesinde öngörülen genel şartlara sahip olmak. En az lise ve dengi okul mezunu olmak (Lisans mezunu olmak tercih sebebidir). 01.01.1975 tarihi ve sonrası doğumlu olmak. Erkek adaylar için askerlik görevini fiilen tamamlamış olmak (Lisans, Yüksek Lisans veya Doktora eğitimini tamamlamış adaylardan askerlik durumu tecilli olanların da başvuruları değerlendirmeye alınacaktır. Lise ve ön lisans mezunu adayların askerlik görevini fiilen tamamlamış olmaları gerekmektedir). MİT Müsteşarlığı memuru olmaya engel bir hali bulunmamak. Bu hususta Müsteşarlık mevzuatı ve takdiri esastır."

Yazılı ve sözlü olarak dil sınavının yapılacağı personel alımında ayrıca Türkçe'ye hakimiyetin ölçüldüğü genel yeterlilik sınavı ve mülakat da yapılacak. Kamu Personeli Dil Sınavı (KPDS) kapsamına giren; Arapça, Bulgarca, Çince, Ermenice, Farsça, Gürcüce, Rusça, Yunanca dillerinde son iki yıla alt sınavda 80 ve üstü puan alan adaylar ise lisan sınavının yazılı bölümünden muaf olacak ve sadece sözlü bölüme tabi tutulacak.

Posta yoluyla yapılacak başvurular 8 Ekim'de son bulacak. Başvuruda istenecek diğer belgeler ise şöyle: Eksiksiz olarak doldurulmuş ve vesikalık fotoğraf yapıştırılarak aday tarafından imzalanmış İş Başvuru Formu. Nüfus cüzdanı fotokopisi. Diploma veya mezuniyet belgesi fotokopisi (Yurt dışındaki yükseköğretim kuruluşlarından mezun olanlar İçin ayrıca YÖK tarafından verilmiş Denklik Belgesi fotokopisi). Varsa son iki yıla ait KPDS sonuç belgesi fotokopisi. Erkek adaylar için askerlik durumunu (terhis veya tecil) gösterir belgenin fotokopisi. 'Dil Bilir Personel' iş başvuru formu www.mit.gov.tr internet sitesinin ilan ve duyurular bölümünden doldurulabilecek.

(CİHAN)
 



Bu haber 998 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,397 µs