En Sıcak Konular

Avcı masum dedi, mahkeme tutukladı

26 Eylül 2010 08:15 tsi
Avcı masum dedi,  mahkeme tutukladı Necdet Kılıç, “Devrimci Karargah Örgütü” üyeliğinden 12 arkadaşıyla birlikte tutuklanarak cezaevine gönderildi. Avcı “Necdet daha önce örgüt işlerinden yatıp çıkmış. Ama daha sonra işlerle ilgisi olmamış. Ben bu gencin masum birisi olduğ

Star gazetesinden Helin Şahin'in haberine göre, İstanbul’un da aralarında bulunduğu bazı illerde Deniz Cuntası’yla bağlantısı ortaya çıkan ‘’Devrimci Karargah Örgütü’’ne yönelik operasyonlarda gözaltına alınarak mahkemeye sevkedilen 15 kişiden 13’ü ‘örgüt üyeliği’nden tutuklandı. Tutuklananlar arasında Hanefi Avcı’nın ‘masum olduğuna inanıyorum’ dediği Necdet Kılıç da var. Avcı’nın, Devrimci Karargah tutuklusu Kılıç adına kayıtlı telefonu kullandı polis takibinden kurtulma taktikleri verdiği ortaya çıkmıştı.

SDP LİDERİ VE YÖNETİCİLERİ DE VAR

Devrimci Karargah Terör Örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan 17 zanlıdan, 15’i tutuklanmaya istemiyle mahkemeye sevkedildi. Mahkeme, iki zanlıyı serbest bırakırken, aralarında Hanefi Avcı ile ilişkisi olduğu ortaya çıkan Necdet Kılıç, Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Genel Başkanı Rıdvan Turan, SDP MYK üyeleri Ecevit Piroğlu ve Ulaş Bayraktaroğlu, PM üyesi İbrahim Turgut’un da bulunduğu 13 kişiyi tutukladı.

CİNAYETTEN YATTI, AVCI ‘MASUM’ DEDİ

Avcı, 1980’de Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü adına iki ülkücüyü öldürme ve gasptan sorgulayarak 8 yıl yatmasına neden olduğu Kılıç’ın savcılıkça sorgulandığı dakikalarda Kılıç’a kefil olmuştu. Avcı, “Devrimci Karargah mensubu olduğu belirtilen gencin masum birisi olduğuna inanıyorum. Necdet daha önce örgüt işlerinden yatıp çıkmış. Ama daha sonra bu işlerle ilgili olmamış birisi” demişti.

KILIÇ’I ESKİ SAVCI CEYLAN SAVUNDU

Devrimci Karargah tutuklusu Necdet Kılıç’ın avukatlığını eski Şişli Başsavcıvekili Mecit Ceylan yaptı. Uzan Grubu ve borsadaki spekülatörlere yönelik operasyonlarıyla tanınan eski Savcı Mecit Ceylan’ın emekli olduktan sonra avukatlık yapmaya başlaması, Devrimci Karargah soruşturmasıyla ortaya çıktı. Savcılık sorgusuna ara verildiği zamanlarda gazetecilerle sohbet eden Mecit Ceylan “Necdet Kılıç’ı tanımıyorum. Sadece avukatlığını yapmak için geldim. Kendisiyle yeni tanıştık” dedi.

‘Özel hat’tan ‘özel sohbet’

Mahkeme kararıyla Nejdet Kılıç’a yönelik yapılan telefon

dinlemelerinde Kılıç’ın kendi telefonu üzerinden 8 ay boyunca 30 defa Hanefi Avcı ile irtibat kurduğu belirlenmişti. Bunun yanı sıra Kılıç Ankesörlü telefonlar üzerinden Avcı’nın makamını ve Avcı tarafından kullanılan cep telefonlarını da aradığı tespit edilmişti. Avcı’nın, Necdet Kılıç’a “Sizinkiler referandum ne oy verecek” diye sorduğu Kılıç’ın da “Yarısı boykotçu, yarısı hayırcı” cevabı verdiği belirlenmişti. Kılıç’ın “polis tarafından takip ediliyorum, ne yapmam gerekir” sorusu üzerine Avcı’nın, takipten kurtulma taktikleri verdiği de kayıtlara girerken, Avcı’nın kitabı piyasaya çıktıktan sonra Kılıç’ın, telefonunu kapattığı ve örgüt liderini uyararak yurtdışına kaçmasını sağladığı belirlenmişti.



Bu haber 893 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,129 µs