En Sıcak Konular

Erbakan ilk kez konuştu

24 Eylül 2010 15:15 tsi
Erbakan ilk kez konuştu Saadet Partisi'nde Kayyum kararı sonrası ilk kez konuşan Necmettin Erbakan, son durumu değerlendirdi.

Saadet Partisi (SP)'nin 4. Olağan Kongresi'ni mahkemeye taşıyarak partinin kayyuma devredilmesini sağlayan Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan ve yakınları, Cuma Namazı'nı parti genel merkezinin yanındaki Hamidiye Camisi'nde kıldı. SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ise il başkanlarıyla yaptığı toplantıdan çıkarak Cuma Namazı için başka bir camiye gitti.

Oğlu Fatih Erbakan, eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Oğuzhan Asiltürk, Şevket Kazan ve mahkemede kayyum kararını aldıran Mustafa Kamalak ile birlikte Cuma Namazı'nı eda eden Erbakan, çıkışta kongreye ilişkin soruları yanıtladı.

Erbakan, ''Kongre hazırlık heyeti gerekeni yapıyor. Bunları takip ediyoruz.'' diye konuştu. Oğuzhan Asiltürk ise, ''Kongre sürecine ilişkin düşüncelerimizi uzun uzun değerlendirdik. Yeniden bir açıklama yapmaya gerek yok. Arkadaşlarımız gerekeni söylüyor.'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Numan Kurtulmuş başka bir parti kurarsa Saadet Partisi'nin başına kimi geçirmeyi önerirsiniz?'' sorusuna da Asiltürk, ''Bunların hepsi zamanı gelince açıklanır.'' cevabını verdi.

Kayyumun başında bulunan Mustafa Kamalak, mahkeme kararının ellerine geçmesiyle kongre için gerekli toplantıyı yapacaklarını duyurdu.

Kurtulmuş'un genel başkan yardımcılığını yürüten Şeref Malkoç ise il başkanları toplantısında üç seçeneği masaya yatırdıklarını söyledi.

Malkoç, yeni oluşuma gitmek, parti içinde kalıp mücadele etmek, kongrede yeniden aday olmak konularına ilişkin kesin kararı toplantıların sonunda vereceklerini söyledi.

CİHAN



Bu haber 899 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,569 µs