En Sıcak Konular

Hanefi Avcı: Öğretmeni tanıyorum

24 Eylül 2010 15:21 tsi
Hanefi Avcı: Öğretmeni tanıyorum "Böyle iftiralar atılmasını bekliyordum. Kadını tanıdığım doğru, ancak..."

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü görevinden kendi isteğiğle merkeze alınan Hanefi Avcı, Devrimci Karargah Evleri soruşturması kapsamında ifadesi alınan Necdet Kılıç'a ait olduğu gerekçesiyle dinlenen telefonla görüştüğü ileri sürülen öğretmenle ilgili iddialara cevap verdi. Avcı, ilişkisinin olduğu iddia edilen öğretmeni tanıdığını söyledi.

Emniyet Müdürü Hanefi Avcı yazdığı 'Haliçte Yaşayan Simonlar, Dün Devlet Bugün Cemaat' kitabından sonra kendisine iftira atılabileceğini beklediğini söyledi. Halen Gaziantep'te yakınlarının yanında tatilde olan ve DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Hanefi Avcı, 1980 öncesinde THKP-C Kurtuluş örgütü üyesi olan ve Devrimci Karargah Evleri soruşturması kapsamında gözaltına alınan Necdet Kılıç'ı tanıdığını belirtti.

Avcı, şunları söyledi:

"Böyle iftiralar atılmasını bekliyordum. Kadını tanıdığım doğru, ancak örgüt ile ilgili ilişkim olduğu iddiaları tamamen yalan. Necdet'i tanıdığım için bu örgüt işlerine monte etmek istiyorlar. Yasadışı dinlemelerini mantıklı hale getirmek, mantıklı göstermek için böyle bir yola başvuruyorlar."

"BİR KAÇ GÜN İÇİNDE AÇIKLAMA YAPACAĞIM"

Bir kaç gün içinde çıkıp tüm iddiaları yanıtlayacağını ve tüm doğruları açıklayacağını kaydeden Hanefi Avcı, şöyle dedi:

"Doğruları söyleyeceğim. Şimdi yarım yamalak bir şey söylemek istemiyorum. İnkar edeceğim ya da saklayacağım bir şey yok. Örgüt ile ilgili yazılanlar doğru değil. Necdet daha önce örgüt işlerinden yatıp çıkmış birisi. Ama daha sonra bu işlerle ilgili olmamış birisi. Sanırım bu gün adliyeye çıkarılacaklar. Bir adliyeye çıksınlar her şey ortaya çıkaçak."

ÖĞRETMEN İSTANBUL'A TAYİN OLDU

Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın Edirne'de görev yaptığı sırada ilişkisi olduğu iddia edilen, eşinden boşanan bir çocuk annesi edebiyat öğretmeni K.K. Edirne Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde görev yaparken, bu öğretim yılında İstanbul'a tayin oldu.

Edirne'de eşinin ailesiyle arası açılmadan önce kayınvalidesi F.K.'ye ait bir eğitim hizmetleri kursunda da görev alan öğremen K.K. Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde görevli şube müdürleri ve bazı polislere 'hızlı okuma kursu' verdi. K.K. iddiaya göre parasal konularda eşinin ailesiyle anlaşamayınca bankacı olan eşinden boşandı ve kızıyla birlikte yaşamaya başladı.

Hürriyet (Lütfü Karakaş)



Bu haber 1,156 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,339 µs