En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu'na suikast iddiası

24 Eylül 2010 14:09 tsi
Yazıcıoğlu'na suikast iddiası Hrant Dink cinayeti davasında tanık olarak dinlenen, JİTEM'e çalıştığı ve Agos gazetesi çevresinde fotoğraflama çalışması yaptığını söyleyen Erhan Özen, gündemdeki suikast planları ve cinayetlerle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

Amasya Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir kez daha alınan ifadesinde, Malatya'daki cinayet öncesinde burada bir eylem yapılmasının planlandığını belirten Özen, Jack Kamhi, Mehmet Ali Birand ve Fehmi Koru suikastlarından ise vazgeçildiğini söyledi. BBP eski lideri Muhsin Yazıcıoğlu'na suikast planlandığını anlatan Özen, Veli Küçük, Levent Ersöz ve Muzaffer Tekin ile beraber çalıştığını söyledi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Dink davasında tanık olarak ifadesine baş vurulan başka suçtan tutuklu Erhan Özen, önemli iddialarda bulundu. Dink davasının bir önceki duruşmasında ifadesi alınan Özen, JİTEM'e çalıştığını, İstanbul'da merkez komutanlığından hizmetleri karşılığında para aldığını söylemişti. Agos gazetesinin önünde fotoğraflama çalışması yaptıklarını anlatan Özen'in Amasya Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir kez daha ifadesi alındı.

Türkiye'de gündemi sarsan bazı olaylarla ilgili önemli iddialar ortaya atan Özen, Malatya'da bir olayın gerçekleştirilmesinin düşünüldüğünü söyledi. Zirve Yayınevi cinayetinin öncesinde böyle bir planın yapıldığını belirten Özen, "Malatya'da bir olayın gerçekleştirilmesi düşünülüyordu. Yayınevi ismi geçmiyordu ama Malatya'da bir olayın gerçekleştirilmesi planlanıyordu. Ben Muzaffer Tekin ve diğer beraber çalıştığım kişilerden bu olayları bizzat duydum."dedi.

JİTEM adına çalıştığını belirten Özen, çalıştığı dönem içinde Yahudi asıllı Türk işadamı Jack Kamhi, gazeteciler Mehmet Ali Birand ile Fehmi Koru'ya suikast hazırlığı yapıldığını iddia etti. "İstihbarat elemanı olarak çalıştığın sürede, yapılması düşünülen, son anda vazgeçilen veya yapılması engellenen olay var mı?" sorusu üzerine Özen, "Benim bildiğim Jack Kamhi olayı vardır. Bizzat istihbarat elemanı olarak ben de görev yaptım. Mehmet Ali Birand olayı vardır. Birand'ın Musevi olduğu söyleniyordu.Fehmi Koru'ya suikast planlanıyordu. Başka hatırlamıyorum." dedi.

Hrant Dink'e suikast düzenleneceğinin 2003 yılından itibaren konuşulduğunu savunan Özen, "Ben 2005 yılında 155'e telefon açarak böyle bir suikast olacağını bildirdim." diye konuştu.

ERGENEKON'DA GİZLİ TANIK OLARAK İFADE VERDİM

Özen,Ergenekondavasında da gizli tanık olarak ifade verdiğini söyledi. Ergenekon sanıkları hakkında da bilgiler aktaran Özen, ilk başta Levent Ersöz ve Muzaffer Tekin İle çalışmaya başladığını, 2000 yılında da Veli Küçük ile tanıştığını kaydetti. 1997 yılının 9. ayında kendisine JİTEM kimliği verildiğini belirten Özen, "2002 yılında özellikle bağlı olduğumuz komutanlardan yapılan sohbetlerde şu andaki mevcut hükümete karşı bazı faaliyetler yapıldığını duyuyordum. Özellikle suikast olayları öne çıkıyordu. Başbakana karşı,Fethullah Gülenyapısına ve bazı siyasi liderlere karşı suikastler düşünülüyordu. Ben toplantılara katılmıyordum. Komutanlarımız vardı. Onların da komutanları vardı. Bu kademe kademe gidiyordu. Ancak bazı bilgiler komutanlarımız aracılığıyla bize geliyordu. Muzaffer Tekin bizim yapılanmanın başında idi. Ben ir dönem Levent Ersöz'e çalıştım. Bir de Veli Küçük yapılanması ile beraberdim." diye konuştu.

Küçük, Ersöz ve Tekin'in kod isim kullandıklarını belirten Özen, "Bu yapılanma içinde gizli şifreler vardı, kod kullanılıyordu. İstihbarat sivil elemanları kod kullanıyorlardı. Benim kod adım 'Kıvırcık'tı. Veli Küçük, Levent Ersöz ve Muzaffer Tekin de kod isim kullanıyordu ancak ben bu isimleri bilmiyorum." dedi.

Siyasi liderlere suikast konuşmalarında BBP'nin eski lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin de geçtiğini ifade eden Özen, "Özellikle Muhsin Yazıcıoğlu'na suikast yapılacağının adı geçiyordu." şeklinde konuştu.

Özen, Dink davası sanıkları Erhan Tuncel ve Yasin Hayal'in JİTEM'e ve emniyete istihbarat elemanı olarak çalıştıklarını iddia etmişti. Ergenekon sanığı Sevgi Erenerol'un Hrant Dink'i gayrimüslim mezarlığında tehdit ettiğini de öne süren Özen, Dink'i olay yerine kendilerinin götürdüğünü anlatmıştı. İnci kod adlı bir kadının Dink'i izlemek için Agos yakınlarında bir işe yerleştirildiğini savunan Özen, Muzaffer Tekin'in söz konusu kadının Üzeyir Garih cinayetinde de rol aldığını söylediğini iddia etmişti.
 



Bu haber 1,108 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    41,630 µs