En Sıcak Konular

Alparslan Aslan yakalanmasaydı...

24 Eylül 2010 13:55 tsi
Alparslan Aslan yakalanmasaydı... Ergenekon ana davasıyla birleştirilen Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine el bombası atılmasına ilişkin davanın tutuklu sanığı Erhan Timuroğlu, "Danıştay saldırısından sonra Alparslan Arslan yakalanmasa suçu üçümüzün üzerine yıkacaklar, Alparslan

Osman Yıldırım'ın, davanın bazı sanıkları hakkındaki suçlayıcı iddialarına ilişkin dilekçesi, bugünkü duruşmaya damga vurdu. Mahkeme Başkanı Köksal Şengül, sanık Osman Yıldırım'ın dün verdiği dilekçesini okumak isteyince Yıldırım, okunmaması yönünde talepte bulundu. Mahkeme Başkanının ısrarlı okuma isteği üzerine Yıldırım, önce iddialarını geri aldığını, sonra da dilekçesini geri almak istediğini söyledi. Ancak Yıldırım, Başkan Köksal Şengün'ün içeriğinde Sedat Peker için "Sahte kabadayı", Semih Tufan Gülaltay için de TİT kurucusu ve 156Semih kod adını kullandığı şeklinde bilgiler bulunan dilekçesini okumasına engel olamadı. Dilekçenin okunmasının ardından Yıldırım, rahatsızlığını gerekçe göstererek duruşma salonundan ayrıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülenErgenekonana davasında taleplerin alındığı bölümdeDanıştaysaldırısı ve Cumhuriyet gazetesine el bombası atılması olaylarının tutuklu sanığı olan Alparslan Arslan, talebi sorulduğunda sadece "Tahliye" demekle yetindi.

Tutuklu sanıklardan Erkut Ersoy ile Hüseyin Görüm ise davanın tutuksuz sanığı Vedat Yenerer'in, son kitabında kendileri hakkında asılsız iddialarda bulunduğunu belirterek bu duruma tepki gösterdiler. Ersoy, sanık Yenerer hakkında hukuki süreç başlatacağını söyledi.

Tutuklu sanık Osman Yıldırım da Danıştay davasını görüp karar verenAnkara11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yaptığı yargılamanın ortaçağ hukukundan daha geride bir hukuk anlayışına sahip olduğunu iddia etti. Daha sonra Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, sanık Osman Yıldırım'a "Dün vermiş olduğunuz bir dilekçeyi okuyorum." dedi. Bunun üzerine Yıldırım, dilekçenin okunmamasını istedi. Başkan Şengün'ün ısrarla okuyacağını, çünkü davanın bazı sanıkları hakkında iddialar bulunduğunu söylemesi üzerine Yıldırım, önce iddialarını geri aldığını, daha sonra da dilekçesini geri çekmek istediğini söyledi. Bazı sanıkların da Yıldırım'a tepki göstermesi üzerine Başkan Şengün, Yıldırım'ın bütün ısrarlarına rağmen dilekçeyi okumaya başladı.

Şengün, dilekçede Türk İntikam Tugayı (TİT)'in müstakil bir örgüt olmadığının, Ergenekon Terör Örgütünün alt yapılanması olduğunun belirtildiğini söyledi. Başkan Şengün, "TİT'in başında 156Semih koduyla Semih Tufan Gülaltay'ın olduğunu, TİT içerisindeki her hücrenin tetikçileri olduğunu, Gülaltay'ın da Akın Birdal suikastinin azmettiricisi olduğunu söylemişsiniz. Akın Birdal suikast girişimi dosyasının kapatıldığını, Ergenekon Terör Örgütüne ise hiç dokunulmadığını iddia etmişsiniz." dedi.

Başkan Şengün sanık Osman Yıldırım'ın, uzun zamandır duruşmalara katılmayan ancak bugünkü duruşmada hazır bulunan başka davadan hükümlü Sedat Peker hakkında da "Sahte kabadayı" yakıştırmasını yaptığını söyledi.

Sanık Yıldırım'ın, dilekçesinin sonuna da kendi çizdiği bir Ergenekon şeması eklediğini belirten Başkan Şengün, "Şemanın başında Hasan Hasanoğlu'nu, altında da Semih Tufan Gülaltay gibi hücre başındaki kişilerin isimlerini yazmışsınız. Bu dilekçe size mi ait?" diye sordu. Bunun üzerine Osman Yıldırım, dilekçenin kendisine ait olduğunu, içeriği konusunda ise "Bilmiyorum. Artık bu saatten sonra söyleyecek hiçbir şey de yok." dedi.

Önceki duruşmada aynı dava sanığı olan arkadaşları Tekin Irşi'nin tahliye edildiğini belirten Danıştay saldırısı sanıkları, kendilerinin de tahliye edilmesi gerektiğini dile getirdi. Mahkeme başkanı Köksal Şengün, Danıştay saldırısının tetikçisi olarak yargılanan Alparslan Arslan'a söyleyeceği bir şey olup olmadığını sordu. Sanık Alparslan Arslan ile birlikte hareket ettiği gerekçesiyle yargılanan İsmail Sağır ise, "Cumhuriyet gazetesine bomba attım, tahliyemi istiyorum. Danıştay saldırısı ile ilgili hiçbir bilgim ve görgüm yok. 5 yıldır yatıyorum. Artık tahliyemi istiyorum" dedi.

ARSLAN YAKALANMASIYDA SUÇU BİZİM ÜZERİMİZE ATACAKTI

Diğer tutuklu sanık Erhan Timuroğlu ise "Danıştay saldırısını ben planlamadım. Böyle bir yeteneğim de yok. Organize de etmedim. Alparslan, bombaları Süleyman Esen'den aldığını söylüyor. Bu durumda Süleyman, azmettirici olarak Alparslan'a yakın müebbet ceza alması gerekirken, 10 yıl ceza ile kurtuldu. Bu işi bize yıktılar. Alparslan yakalanmasaydı, bu işi İsmail Sağır, Tekin Irşi ve benim üzerime yıkacaklardı. Azmettiricimiz olarak geçen duruşmada tahliye ettiğiniz Tekin Irşi'yi göstereceklerdi. Alparslan da mahkemede bizim avukatlığımızı yapacaktı. Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanırken, 'biz yapmadık, bu yaptı' diye Alparslan'ı göstersek de kimse bize inanmayacaktı. Mahkeme Başkanı Orhan Karadeniz, 'seni savunan avukatına neden iftira atıyorsun' diye tüm cezayı bize kesecekti. Adamı başkan diye oraya oturtmuşlar ama hukuk falan bildiği yok. Hiçbir şeye bakmadan cezayı bize kesti." iddiasında bulundu.

Öte yandan sanık Osman Yıldırım, dilekçesinin okunmasının ardından rahatsızlığı nedeniyle duruşma salonundan ayrıldı. Yıldırım'ın, duruşma salonunun yanında bekleyen ambulansta görevli doktora muayene olduktan sonra rapor alarak koğuşuna gönderildiği öğrenildi. 

CİHAN



Bu haber 857 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,903 µs