En Sıcak Konular

Bombaların failleri bir bir yakalanıyor

24 Eylül 2010 10:15 tsi
İstanbul polisi, İskenderun ve Osmaniye'deki saldırıların faili PKK'lı Abuzer Doymaz'ın ardından, Diyarbakır'da polis servis aracına bombalı saldırı düzenleyen 'Cudi' kod adlı Orhan Fidan'ı da yakalamayı başardı.

Fidan'ın sahte kimlik ve pasaportla yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandığı öğrenildi.

Halkalı saldırılarının faillirenin izini sürenİstanbulPolisi, İskenderun’da 7 askerin şehit edilmesi, Osmaniye’de Teğmen eşi Pınar Akdağ’ın balkonda öldürülmesi, Hatay’da maden ocağının basılması ve Antalya’da bir motosiklete bomba koyarak 2’si turist 3 kişinin yaralanması eylemlerini gerçekleştiren PKK’lı terörist Abuzer Doymaz’ın ardından, Diyarbakır’da polis okulunun servis otobüsüne bombalı saldırı yaparak 4 polisle, bir teknisyeni şehit eden ‘Cudi’ kod adlı Orhan Fidan'ı da yakaladı. Fidan'ın sahte kimlik ve pasaportla yurt dışına çıkmaya hazırlandığı öğrenildi.

İKİ YIL KAÇABİLDİ

Diyarbakır’da, 8 Ekim 2008 günü meydana gelen kanlı olayda, Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu’na ait servis otobüsüne yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda, 4 polis memuru ile bir teknisyen yardımcısı şehit olurken 25 kişi de yaralandı. Saldırıya karıştıkları iddia edilen M.Ö., A. N., H.Y., M.Y. ve R.B. kısa sürede yakalanarak tutuklandı. Ancak bu saldırının bombacısı bir türlü yakalanamadı.

YURT DIŞINA KAÇACAKTI

4 polis memuru ve bir teknisyeni şehit eden bombayı yapan kişinin 'Cudi' kod adlı Orhan Fidan'ın olduğunun belirlendi. İki yıl saklanan Fidan'ın yurt dışına çıkmaya çalıştığının öğrenilmesi üzerine harekete geçen polis, Fidan'ın Bahçelievler'de bir hücre evined saklandığını tespit etti. Eve yapılan operasyonda, Fidan’ı yurt dışına kaçmak için kullanmayı planladığı sahte kimlik ve pasaportuyla birlikte yakaladı.

Örgütten de kaçıyormuş

Sorguda Orhan Fidan’ın, PKK’dan da kaçmaya çalıştığı ortaya çıktı. Fidan, ilk ifadesinde “Son dönemlerde örgüt vicdanımı sızlatacak sivil hedefler için de eylem talimatı veriyordu. Dayanamadım, hem örgütten hem polisten kaçmak için yurt dışına gitmeye çalışıyordum” dedi. 

 



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,088 µs