En Sıcak Konular

Bunlar da Özel Harp işi mi?

24 Eylül 2010 09:19 tsi
Bunlar da Özel Harp işi mi? Yirmibeşoğlu “Eğer halkı kışkırtmak isterseniz değerlerine saldırırsınız. Özel Harp’te bu bir kuraldır” dedi. Geçmiş dosyalar gündeme geldi

Ahmet Özal tarafından babası Turgut Özal suikastının arkasındaki isim olarak gösterilen eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu, Özel Harp Dairesi’ni anlatırken, kargaşa ortamı ve provokasyon için bugüne kadar hep tekrarlanan Özel Harp eylemini itiraf etti. Yirmibeşoğlu, Özel Harp olarak 1974 Barış Harekatı öncesi Kıbrıs Türklerini galeyana getirmek için cami yaktıklarını itiraf etti.

ÖZEL HARP KIBRIS’TA CAMİ YAKTI

Cami yakma ve bombalama eylemleri ile yaratılan kargaşa ve kardeş kavgalarını en iyi bilen ülke Türkiye’de cami ve bayrak gibi kutsal değerler üzerinden pekçok kez provokasyonlar yapılmıştı. Eski Özel Harpçi emekli Orgeneral Yirmibeşoğlu “Eğer bir yerde halkın galeyana gelmesini bir mukavemet hareketini göstermesini arzu ederseniz sizin saygın değerlerinize düşmanın, karşı tarafın bir şey yaptığını, küçültücü hareket yaptığını gösterirseniz, halkı galeyana getirirsiniz. Özel Harp’te bir kural vardır; halkın mukavemetini artırmak için düşman yapmış gibi bazı değerlere sabotaj yapılır. Bir cami yakılır. Kıbrıs’ta cami yaktık biz. Cami yakılır mesela” dedi. Gazeteci “Cami mi yaktınız” diye sorunca itirafının farkına varan Yirmibeşoğlu “Mesela diyorum...” diyerek çarketmeye çalıştı.

6-7 EYLÜL OLAYLARI İÇİN MİT’İ SUÇLADI

Yirmibeşoğlu’nun “Özel Harp’te bir kural vardır. Provokasyon için cami yakılır” anlamındaki sözleri, Türkiye’deki cami ve bombalama ile yaratılan kargaşa ve korku imparatorluğu eylemlerini gündeme getirdi. Yirmibeşoğlu, önceki gün de kendisinin sorumlu tutulduğu 6-7 eylül olaylarıyla ilgili olarak “6-7 Eylül olaylarını MİT yaptı” iddiasında bulunmuştu. Yirmibeşoğlu’nun itirafının ardından Özel Harp’in isminin geçtiği pekçok olayın da gündeme yeniden gündeme geleceği ifade ediliyor.

KARGAŞA VE DARBELERE ZEMİN İÇİN BİRİLERİ YAPMIŞ GİBİ YAPILAN PROVOKASYONLAR

‘PKK cami yaktı’

“Cami yakıldı” iddiasıyla kargaşa yaratma eylemlerinden son dönemde akılda kalan en büyük eylem 6 Nisan 2005’te Trabzon’da yaşanmıştı. Bir grup TAYAD’lının F Tipi Cezaevleri’ni protesto eyleminin ardından yaşanan gerginlik bir anda lince dönüşmüştü. Trabzon’u karıştıran olayda yaşanan gerginliğin kulaktan kulağa yayılan “PKK’lılar bayrak yaktı”, “PKK’lılar cami yaktı” iddialarıyla tüm şehri kapladığı belirlenmişti. Hatta bölgede yayın yapan bir televizyon kanalının “Son dakika... PKK’lılar camiye saldırdı” diye altyazı geçtiği de tespit edilmişti.

Erzincan’da kaos son anda engellenebildi

• Ergenekon iddianamesinde, Erzincan’daki provokasyon girişimi anlatılmıştı. Trabzon’daki provokasyondan hemen sonra Mayıs 2006’da 15 kişilik bir grup Erzincan’da cezaevlerindeki tecridi protesto eylemi yaptı. Polis göstericileri dağıttı. Bir gün sonra 300 kişilik bir grup polisi protesto için toplandı. Bu sefer vatandaşlarla göstericiler birbirine girdi. Polis zor kullanarak grupları dağıtırken, internetten “Aleviler camiyi ateşe verdi” yalanı kente bir fısıltı halinde duyuruldu. Birkaç saat içinde 4 bin kişi Cumhuriyet Meydanı’nda birikti. Kanaat önderleri halkı zor yatıştırdı.

Aleviler cami yaktı iddiası 57 can aldı

• “Cami bombalandı” iddiası 27 Mayıs-10 Temmuz 1980 arasında yaşanan ve tarihe “Çorum Olayları” olarak geçen ve 57 insanımızın katledilmesine neden olan kardeş kavgasında da kullanılmıştı. Alevi-Sünni kavgası çıkarmak isteyen derin yapı “Solcular, Aleviler cami bombaladı...” yalanını Çorum’da ortaya atmış ve muhafazakar yapısıyla bilinen Çorum halkı bu iddia üzerine ayağa kalkmıştı. 12 Eylül darbesine de gerekçe yapılan olaylarda 57 insanımız katledilmiş, 200’den fazla insanımız yaralanmış, 300 den fazla ev ve işyeri yakılıp yıkılmıştı.

Yunanlılar Selanik’te Atatürk’ün evini yaktı

• Sabri Yirmibeşoğlu’nun da suçlandığı 6-7 Eylül 1955 Olaylarını da yine ‘dokunulamaz değerlere’ yapılan bir saldırı başlatılmıştı. Olaylarda halkı galeyana getiren “Selanikte Atatürk’ün doğduğu ev Rumlarca bombalandı” haberi oldu. Başta İstanbul olmak üzere, İzmir ve Adalar’da Rumlara ve diğer gayrimüslimlere karşı büyük bir linç ve yağma hareketi başladı. 2 gün süren olayların ardından birçok Rum ve gayrimüslim, sahip oldukları her şeyi geride bırakarak yaşadıkları alanları terk etti. Yıllar sonra Selanik’teki bombayı derin devlet attığı ortaya çıktı.

‘Hakimleri bombayla hizaya getirdim’

• Doğu ve Güneydoğu’da PKK ile mücademle adı altında istediklerini almak isteyen bazı kamu görevlilerinin, bölgede görevli hakim ve savcılara gözdağı vermek amacıyla bombalama eylemleri yaptırdıkları da ortaya çıkmıştı. Emekli Korgeneral Altay Tokat 2006’daki röportajında “Güneydoğu’da görev yaptığı yıllarda, bölgeye yeni gelen memur ve hâkimleri ‘hizaya getirmek’ için evlerinin yakınına birkaç bomba attırdığını” itiraf etmişti. Gelen tepkiler üzerine Tokat, bunu sadece kendisinin yapmadığını, pekçok komutanın yaptığını öne sürmüştü.

Balyoz’da iki cami bombalanacaktı

Balyoz Darbe Planı’nda darbe ortamı yaratmak için İstanbul’daki Fatih ve Beyazıt camilerinin bombalanması eylemleri vardı. Kargaşa ortamı yaratıp sıkıyönetim ilan ettirmek için Fatih ve Beyazıt camilerine yerleştirilecek bombalar cuma namazı sırasında patlatılacak, galeyena getirilen halk ve s arıklı cübbeli insanlar sokağa çıkarılacak, provakatörler aracılığıyla öfkeli kalabalıklar Askeri Müze’yi basmaya yönlendirilecek, burada askerler bu kişilere ateş açarak katliam yapacaktı. Bu olaylar medya aracılığıyla ‘irtica yaygarası’na dönüştürülecek ve hükümetten acilen sıkıyönetim ilan etmesi istenecek ve asker kabus gibi şehrin üstüne çökecekti.

Allah Allah diyen ordu cami bombalamaz

Balyoz Darbe Planı ortaya çıktıktan sonra 25 Ocak 2010 günü Genelkurmay Karargahı’nda düzenlenen Kazım Karabekir’i Anma toplantısında bir konuşma yapmış ve Balyoz Planı iddialarını yalanlamıştı. Kazım Karabekir’in “Vatandaş gerçeği ara, öğren! Yanlış bilgi felakettir. Önce her işin hakikatı aranmalı. O zaman kendi yolunu bulabilirsin” sözlerini hatırlatan Başbuğ “Camilere bombalı saldırı düzenlenecekti” iddialarıyla ilgili olarak “Allah Allah diye taarruz eden ordu camiye bomba koyar mı? İddialar vicadansızlık, lanetliyorum. Vicdansızlara sesleniyorum; Türk ordusunun da bir sabrı var. Nasıl böyle itham yapılabilir” demişti.

Star



Bu haber 1,304 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,427 µs