En Sıcak Konular

Avcı, Genelkurmay'a çağrıldı

24 Eylül 2010 09:20 tsi
Avcı, Genelkurmay'a çağrıldı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün geçtiğimiz günlerde terör örgütü Devrimci Karargah'a yönelik düzenlediği operasyonun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Örgüt üyelerinden Necdet Kılıç adına kayıtlı telefonla konuştuğu tespit edilen Hanefi Avcı, kitabında soruşturmanın gizliliğini ihlal ederek örgüt üyelerinin teknik takipten haberdar olmasını sağladığı öğrenildi. Örgüt üyesi evli bir bayanla ilişki yaşadığı belgelenen Avcı'nın, Devrimci Karargâh'ı 'dinlemelere' karşı da uyardığı belirlendi. İfadeye çağrılan Avcı'nın İstanbul Başsavcılığı'na gitmek yerine kitabını anlatmak üzere Genelkurmay Karargahı'nda Adli Müşavir Hıfzı Çubuklu'yla görüşeceği ileri sürüldü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin geçtiğimiz günlerde terör örgütü Devrimci Karargah'a yönelik düzenlediği operasyonun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Örgüt üyelerinden Necdet Kılıç'ın adına kayıtlı telefonla konuşan polis müdürü Hanefi Avcı'nın, kitabında soruşturmanın gizliliğini ihlal ederek örgüt üyelerinin teknik takipten haberdar olmasını sağladığı ortaya çıktı. Nisan 2009'da Bostancı'da ölü olarak ele geçirilen Orhan Yılmazkaya'nın Türkiye sorumluluğunu yaptığı Devrimci Karargah örgütüne yönelik bir buçuk yıllık uzun bir takip yapan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı ve güvenlik güçleri, terör örgütüne yönelik birçok ilginç bilgiye ulaştı. Gizli tanık 'Son Tezgah'ın ifadelerine dayanarak örgüte yönelik operasyonlar derinleştirildi. Ergenekon ile irtibatlı bu yapının sanal terör örgütleri oluşturmak üzere Devrimci Karargah üzerinden Türkiye gündemini değiştirmek istediği tespit edildi. Ardından örgütün yeni lideri Ulaş Erdoğan ve arkadaşları yakalanarak tutuklandı. Soruşturma derinleştirildiğinde örgütün illegal faaliyetlerini legal platformda maskelemek için Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) çatısı altında faaliyet yürüttüğü tespit edildi. Örgüt üyesi Necdet Kılıç da teknik takipteydi. Ve yasal dinlemeler çerçevesinde ilişkide olduğu isimler tek tek tespit edildi. Ayrıca Emniyet ve MİT raporlarında da Devrimci Karargah'ın polisin yöntemlerini bildiği ve bu yüzden rahatlıkla polisten kaçtığı ifade ediliyordu.

TELEFONLAR YASAL YOLLARLA DİNLENDİ

Terör örgütü ile SDP üst düzey yöneticileriyle görüşmeleri tespit edilen Necdet Kılıç, 1980 öncesi THKP-C içerisinde yer almış ve 1981 yılında yakalanarak tutuklanmıştı. Ayrıca Kılıç'ın birçok örgüt mensubu ile irtibatlı olduğu, Ecevit Piroğlu, İbrahim Turgut ve Özgür Cafer Kalafat ile illegal kazanç elde ederek, örgüte finansman sağladıkları öğrenildi. Kılıç, Mersin'de 'Bahçe' olarak ifade ettiği yerde üst düzey örgüt mensupları, TKKKÖ Merkez Komite üyeliği yapmış şahıslar, Dev-Sol kurucusu, THKP-C/Kurtuluş örgütü kurucusu gibi şahıslarla toplantılar düzenlediği öğrenildi. Soruşturma kapsamında Necdet Kılıç adına dinlenen telefonun bir müddet sonra başka iki kişi tarafından kullanıldığı ortaya çıktı. Soruşturmayı sürdüren yetkililer, bu telefon numarasıyla Hanefi Avcı'nın birlikte yasadışı ilişki yaşadığı iddia edilen Kezban Küçük'le konuştuğu anlaşıldı. Telefon Necdet Kılıç adına kayıtlıydı ancak Kezban Küçük kullanıyordu. Bunun üzerine yasal dinleme süresi dolmamasına rağmen dinleme kararı durduruldu.

Telefon dinlemeleri sırasında Avcı ile Küçük arasındaki ilişki ortaya çıktı. Ayrıca soruşturma kapsamında Necdet Kılıç'ın Kezban Küçük'ü yönlendirerek Hanefi Avcı'yı kullandığı değerlendiriliyor. Dinlemelerde 2 telefon kullanıcısının Necdet Kılıç'ın evinde buluşacakları bilgisine de ulaşıldı. Kılıç'ın adresinde yapılan takipte edebiyat öğretmeni olan Kezban Küçük'le Hanefi Avcı'nın buluştuğu görüldü. Necdet Kılıç ve Avcı'nın dinlemeye takılan konuşmalarında yakın ve samimi ilişkinin yanı sıra Avcı'nın Kılıç'a karşı yardımcı olma gayretinde ve ricalarını geri çevirmeme eğiliminde olduğu belirlendi. Ayrıca Avcı'nın Küçük'e olan zafiyetinin Devrimci Karargah tarafından Avcı'ya şantaj amaçlı kullanıldığı düşünülüyor. Avcı'nın, Necdet Kılıç'ın evindeki birlikteliğinin Devrimci Karargah mensuplarınca kaydedilmiş olabileceği de belirtiliyor. Teknolojik imkanlardan sonuna kadar faydalanan Devrimci Karargah'ın Avcı'yı kasete çekmiş olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.

Avcı, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu'ya kitabını anlatacak

Hanefi Avcı, 'Haliç'te Yaşayan Simonlar' kitabıyla gündeme gelmişti. Avcı, kitabında Ergenekon ve Danıştay saldırılarıyla ilgili kendisinin daha önce yaptığı açıklama ve verdiği ifadeleri yalanlıyordu. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca söz konusu kitapla ilgili ifadesi alınmak üzere savcılığa davet edildi ancak gitmedi. Avcı'nın, kitabındaki iddialarına ilişkin olarak Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu tarafından da Genelkurmay Karargahı'na çağırıldığı öğrenildi. Avcı'nın yarın ifade vermeye gideceği iddia edildi. Hanefi Avcı, söz konusu kitapta terör örgütü Devrimci Karargâh'a yönelik soruşturmanın gizliliğini ihlal ediyor.



Bu haber 1,181 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,059 µs