En Sıcak Konular

Çapan’ın şirketlerine haciz

0 0 0000 00:00 tsi
Kredi borçlularına dönük ilk haczi Ali Zafer Taciroğlu’na yapan TMSF, operasyonlarını genişletiyor. TMSF bu kez de Çapan Ailesi’nin sahibi olduğu üç şirkete el koydu

TMSF, el konulan bankaların patronlarından sonra kredi borcu olanlara yönelik bir süre önce Ali Zafer Taciroğlu ile başladığı operasyonun ikincisini Çapan Ailesi’ne yaptı. Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan’ın kardeşleri Günay, Zeki, Ethem ve Çetin Çapan’ın sahibi olduğu üç şirketin yönetim ve denetimi TMSF’ye geçti. TMSF yetkilileri dün öğlen saatlerinde Çapan ailesinin sahibi olduğu Doğal Enerji şirketi ile Beykoz’da bulunan Asmek Asfalt Sanayi ve Betosan şirketine el koydu.

TMSF’den yapılan açıklamada operasyonun nedeni üç şirketin TMSF’ye devredilmiş olan Bayındırbank’a olan toplam 103 milyon YTL’lik kredi borcunu ödememesi gösterildi. Jandarmanın güvenlik önlemi aldığı Çapan Ailesi’nin Esenyurt’taki şirketlerinin bulunduğu Doğa Holding’in genel merkezinde TMSF yetkililerinin incelemesi devam ederken bir açıklama yapan Gürbüz Çapan’ın kardeşi Zeki Çapan, borcu doğruladı. Ancak borcun altı milyon dolar olduğunu söyleyen Zeki Çapan ‘Kamuran Çörtük’ün sahibi olduğu Bayındır Holding’in Bayındırbank’a olan borcuna kefil olduk. Borç ödenmediği için bizim üzerimize kaldı. Ödeyeceklerini söylemişlerdi ama ödemediler. Biz pazartesi günü bu borcu ödeyeceğiz’ dedi.

HACİZLER SÜRECEK

Benzer yönde açıklamalar yapan Gürbüz Çapan ise ‘Asıl borç Kamuran Çörtük’e aittir’ dedi. Çapan ayrıca kendisinin el konulan şirketlerle ilgisi olmadığını da iddia etti. Bu arada TMSF’nin benzer operasyonları sürdüreceği belirtiliyor. TMSF bir süre önce Taciroğlu Grubu’na 23 milyon dolarlık borcu nedeniyle haciz başlatmış, 10 milyon doların üzerinde borcu olanları ise takibe almıştı.

TMSF’DEN TOPRAK’A SUÇ DUYURUSU

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, katıldığı İskele Sancak programında Halis Toprak’ın arsa satışı ile Turgay Ciner’in Merkez Grubu şirketlerine el konulmasını değerlendirdi. Halis Toprak’a ait eski Carlton Otel arsasının satılamaması ile ilgili soru üzerine Ertürk, el konulan 21 banka içinde kendilerini en fazla uğraştıran kişinin Halis Toprak olduğunu söyledi.

Ertürk, Toprak’ın gazetelere ilan vererek arsanın fiyatıyla ilgili açıklamalar yapması konusunda ‘Oradaki tek beklentisi, o araziyi sattırmamaktı. Ama şunun farkında değil ki biz, yeni ihalede girip orayı yüzde 50 indirimli fiyata alacağız, buna kararlıyız. Biz Halis Toprak gibi insanlara, yıllardır alıştıkları iş yapma tarzının artık geçerli olmadığını göstermek zorundayız’ dedi. Ahmet Ertürk, Halis Toprak’ın beyan etmediği malları olduğunu bir röportajdan öğrendiklerini de kaydederek onların da peşinde olduklarını, ayrıca şu anda oturduğu yalının da satışı için girişim başlattıklarını sözlerine ekledi.

‘CİNER, DİNÇ BİLGİN’E İADE EDECEKTİ’

Ahmet Ertürk ayrıca programda Turgay Ciner’in Merkez Grubu şirketlerine el konulmasının perde arkası konusunda da bilgi verdi. Üç hafta önce Dinç Bilgin’in kendilerine geldiğini ifade eden Ertürk ‘Turgay Ciner ile arasında bizim de muvafakat verdiğimiz satış sözleşmesinin kendisi açısından geçersiz olduğunu, çünkü bir ortaklık sözleşmesini daha önce imzalamış olduğunu, kamu menfaatini gözeterek bunu bize bildirdiğini ve bunun gereğinin yapılmasını talep ettiğini bir yazıyla bize bildirdi’ diye konuştu. Buna göre, Turgay Ciner ile Dinç Bilgin’in kurulmuş ve kurulacak tüm medya şirketlerinde yüzde 50-50 ortak olduklarını kaydeden Ertürk, sözleşmenin TMSF’yle, devletle ve diğer kurumlarla olan pürüzlerinin giderilmesinden sonra bu yüzde 50 ortaklığın Dinç Bilgin’e veya onun göstereceği kişilere iade edileceğini öngördüğünü, buna hukuk dilinde ‘inanç sözleşmesi’ dendiğini aktardı.

‘POZİSYONLAR DEĞİŞTİ’

DİNÇ Bilgin’in kendilerine bu belgeleri vermesinin ardındaki saiklere ilişkin bir soru üzerine Ertürk, izlenimlerine göre tarafların pozisyonlarını değiştirmeleri nedeniyle ilişkinin yürümediğini ve Dinç Bilgin’in hala Fon’a borçlu olmaya devam etmesi nedeniyle böyle bir yola başvurduğunu düşündüklerini aktardı. Ertürk, böyle bir anlaşmanın cezai sorumluluğu olup olmadığı konusunda ise ‘Cumhuriyet Savcılığı da, kamuoyuna yansıyan bu bilgilerden sonra, bizden bu bilgileri istedi. Nasıl bir işlem tesis edeceğini göreceğiz’ dedi.

 
star



Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,429 µs