İşte örgüt bağlantısının delili | " /> İşte örgüt bağlantısının delili | "/>

En Sıcak Konular

İşte örgüt bağlantısının delili

24 Eylül 2010 09:14 tsi
İşte örgüt bağlantısının delili Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen birinci Ergenekon davasında şok bir gelişme yaşandı.

Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan'ın, Danıştay saldırısından bir gün önce, şifreli 14 mesaj attığı sim kartın 28 farklı telefon cihazında kullanıldığı ortaya çıktı. Bu 28 telefon cihazına,Ergenekonsanıklarından bazılarının da kullandığı 350 sim kartın takıldığı belirlendi.

Birinci Ergenekon davasının 159. duruşmasında da tanık dinlenmeye devam edildi. Tanık kürsüsünde Alparslan Arslan'ın kardeşi Elif Arslan vardı. Duruşmada ilk olarak 16 Mayıs 2006 tarihinde, Danıştay binasının önüne gelen ve keşif yapan Alparslan Arslan'ın, kimliği meçhul kişiye, "Tarkan işinize yarar mı?", "Bekliyorum..", "Bir eksiğin var mı?", "İçeride mi, dışarıda mı?", "Eksiğin var mı?", "Bilmiyorum yolcuyu görmeli miydim?", "Yanlış mı, doğru mu?", "Akşam yolcunun..", "Uygun yer mi?", "Uygun galiba..", "Neyi eksik yapıyorum?", "İçeride mi?", "Yolda o zaman" ve "Tekrar dönmek için geleyim mi?" şeklindeki 14 mesaj attığı sim kartla ilgili hazırlanan rapor açıklandı. Elif Arslan, Alparslan Arslan'ın saldırı öncesi kritik mesajlar attığı bu sim kartın nerede olduğunu soran Savcı Pekgüzel'e, sim kartın kaybolduğunu, telefon cihazının da şu an çöpte olduğunu söyledi. Tanıklığı sırasında kimi zaman ağladığı da gözlenen Elif Arslan'ın, "Ağabeyimin olaydan önce attığı bazı mesajları daha sonra anladım. Mesela 'Ankara'ya mı gitsem yoksa Elazığ'a gelip evlensem mi?' ve 'İçeride mi, dışarıda mı?' şeklindeki mesajlarını anladım." dedi.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in, kullandığıcep telefonumarkası ile telefonunun şu an nerede olduğunu sorması üzerine Elif Arslan, telefon markasınınNokia3310 olduğunu ve şu an çöpte olduğunu söyledi. Sim kartını olaydan yaklaşık bir yıl önce kullanmaya başladığını ve sim kartı için olay öncesi hiç makine değiştirmediğini söyleyen Elif Arslan, olaydan bir süre sonra makinesini değiştirdiğini söyledi. Ayrıca hattın da kendi üzerine değil, ailesinden birisinin üzerine kayıtlı olduğunu ama tam olarak kime kayıtlı olduğunu hatırlamadığını söyledi. Bunun üzerine Savcı Pekgüzel, bu sim kart ile ilgili bazı teknik detayları anlattı. Savcı Pekgüzel, "Turkcell firmasına yazılan yazıya gelen cevapta bu sim kart 28 ayrı telefon makinesinde kullanılmış. Ayrıca bu telefon makinelerinde 350 sim kart kullanılmış. Bu sim kartlardan bazılarını dosyamız sanıklarından bazılarının kullandığını tespit ettik. Bunun üzerine tekrar sorduk ve bu kez de 204 sim kartın bu cihazlarda kullanıldığı bilgisini verdiler." açıklamasında bulundu.
 

 



Bu haber 912 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,414 µs