30 yıl sonra: 'Haysiyetsizler!' | " /> 30 yıl sonra: 'Haysiyetsizler!' | "/>

En Sıcak Konular

30 yıl sonra: 'Haysiyetsizler!'

23 Eylül 2010 20:25 tsi
30 yıl sonra: 'Haysiyetsizler!' 12 Eylül'ün Hava Kuvvetleri Komutanı ilk kez konuştu... HaberTürk'te kendisi hakkındaki rüşvet iddialarını yalanlayan Tahsin Şahinkaya neler söyledi...

12 Eylül darbesinin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya, son dönemde kendisi hakkında iddia edilen rüşvet iddialarının yeniden gündeme gelmesi üzerine HaberTürk kanalında canlı yana katıldı.

Yıllardır tartışılan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne F-16 alımı üzerine zamanında 23 milyon dolarlık rüşvet verildiği iddialarını tamamen reddeden Şahinkaya yıllar süren sessizliğini bozdu...

Hava Kuvvetleri komutanlarının bu tür alımlarda yetkisi olmadığını dile getiren Şahinkaya, alım kurullarının ve uzmanların bu uçağı seçtiğini dile getirirek, "bu konuda yetkim de dahlim de yok" dedi. Rüşvet iddialarının 1986 yılında TBMM'ye verilen gensorunun reddedilmesiyle sona erdiğini belirten Şahinkaya, şimdi yeniden gündeme gelmesinin nedenlerini ve bu meseleyi kurcayalanları bilmediğini dile getirdi.

Bunu yapanları ve eğer varsa rüşvet alanları "haysiyetsizler ve şerefsizler" olarak niteleyen Şahinkaya, iddiaların da tezatlar içerdiğini, F-18'leri isteyenlerin rüşvet verdiği iddialarının bulunduğunu ama neticede F-16'ların alındığını söyledi.

Türk hava sanayinin kuruluşunun milletin desteğiyle o dönemde gerçekleşmeye başladığını söyleyen Şahinkaya, bu durumun bir çok ülkeyi özellikle de Yunanistan'ı tedirgin ettiğini sözlerine ekledi.

'50 zengin general listesine girmeyi isterdim ama'

Şahinkaya, kendisi hakkında en sık dillendirilen ve bir tür şehir efsanesine dönüşen, TİME veya Life dergisinin "Dünyanın en zengin 50 genareli" listesini gören var mı bilmediğini ama kendisinin böyle bir dergiyi göremediğini söyledi. "Herhalde o zengin generaller beni görseler acırlardı" diyen Şahinkaya, "Valla o listeye girecek kadar zengin olmayı isterdim ama değilim" dedi.

"Geçici 15. madde'nin kaldırılacağını biliyordunuz, hiç yurt dışına çıkmayı düşünmediniz mi" sorusuna "aklıma bile gelmedi ama zaten nasıl gideyim? Param yok." yanıtını veren Şahinkaya, yaşadığı lojmanlardan çıkması istenirse ancak kiraya gideceğini belirtti.

ABD'deki malvarlıklarını iddiasını da, "burada bile yok ki" diyerek yanıtlayalan, kendisi ve ailesinin mal varlığı durumunu anlatan Şahinkaya, "gördügünüz gibi mütevazı bir hayatımız var" diye konuştu. 



Bu haber 1,418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,655 µs