En Sıcak Konular

Devletin gizli belgeleri Genelkurmay'a soruldu

23 Eylül 2010 19:22 tsi
Asker ve bürokratları santaj amaçlı hedef alan çeteye yönelik operasyonda ele geçirilen “devlete ait gizli" belgelerin şifreli CD’lerde çıktığı öğrenildi.

Çeteye yönelik operasyon kapsamında evinde arama yapılan Albay İbrahim Sezer’de birçok belge ve görüntü bulunmuştu. TÜBİTAK, savcılığın isteği üzerine hazırladığı raporda Albay İbrahim Sezer’in evinde bulunan belgelerin bazılarının “devlete ait gizli belgeler" olduğu belirtmişti. İşte bu belgelerin şifrelenmiş CD’lerin içinde yer aldığı öğrenildi. Şifreli CD’ler emniyet tarafından çözülmeye başlandı. Çözülen CD’lerin içinde “devlete ait gizli" belgeler çıktı.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN KRİPTOLU BİLGİLERİ VE ASKERİ PLANLAR

Bu belgelerde askeri planların ve Türkiye’de faaliyet gösteren terör örgütlerine ilişkin kriptolu bilgilerin olduğu belirtildi.

Albay’ın evinde çıkan bu belgeler soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen tarafın Genelkurmay’a soruldu. Genelkurmay’dan gelecek yanıtı bekleyen Savcı Seçen’in soruşturmayı daha da derinleştireceği öğrenildi.

Ayrıca şifreli CD’lerde bazı askeri personellerin özel hayatlarına ilişkin yeni bilgiler ve görüntüler de ortaya çıktı. Bunun üzerine Savcı Seçen, yaklaşık 90 askeri personelin ismini “mağdur- müşteki" sıfatıyla ifadesinin alınması için Merkez Komutanlığı’na talimat gönderdi.

Söz konusu şifreli CD evinde bulunan Albay İbrahim Sezer’in emekli edildiği öğrenildi. Albay Sezer, geçtiğimiz haftalarda emeklilik dilekçesini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na göndermişti. Sezer’in emeklilik dilekçesinin kabul edildiği ve emekliliğe sevk edildiği öğrenildi.

milliyet



Bu haber 876 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,251 µs