En Sıcak Konular

Saadet Partisi: 'Yeni bir dönemin başlangıcı'

23 Eylül 2010 19:00 tsi
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, Genel İdare Kurulu toplantısına ilişkin yaptığı açıklamada, yeni bir başlangıç vurgusu yaparak, "Geldiğimiz nokta yeni bir dönem, hayırlı bir başlangıç olacaktır" dedi.

Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kayyuma ilişkin kararının ardından Saadet Partisi Genel İdare Kurulu, Genel Başkan Numan Kurtulmuş, başkanlığında toplandı. Toplantı başladıktan 4 saat sonra, toplantıya ara vererek açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Esengün, toplantıya normalde 75 olan Genel İdare Kurulu üyelerinden 68 kişi ile başladıklarını dile getirdi. Şu saate kadar toplantıda görüşülen konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Esengün, şunları söyledi:

"Partimiz 11 Temmuz 2010 tarihinde iktidar yürüyüş kongresini gerçekleştirmiş ve yetkili organların seçimi tamamlanmıştır. Sayın Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş'un kullandığı dil ve üslup, ortaya koyduğu performans ve öncülük ettiği ilkeli siyaset partimizi bir derlenme ve toparlanma adresi ve milletimizin umudu haline getirmiştir. Hal böyleyken, kongre salonunda meydana getirilen kargaşalar, hemen sonrasında başlatılan yaygın saldırı ve tahrik, delegeler üzerinde her türlü baskı ile imza toplama faaliyetleri, mahkemelerde 14 adet dava açılması, iftar programlarında yaptırılan çirkin saldırlar ve bakınlar, camiamızı derinden yaralamıştır. En sonunda 22 Eylül 2010 günü, siyasi tarihimizde bir ilk olarak kayyum atanması ile karşı karşıya kalınmıştır. Partimiz aleyhine açılan davada verilen bu karar, Türkiye'de siyaset kurumunun zayıflatılmasına sebep olabilecek bir uygulama ve hukukun siyasallaştırılmasının bir örneğidir. Gelinen bu nokta bize göre yeni bir dönemin, hayırlı bir başlangıcı olacaktır. Biz genel idare kurulu olarak bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra da çalışmalarımızı sayın genel başkanımızın öncülüğünde sürdürmeye kararlıyız. Bu konuda genel başkanımızın yapmakta olduğu geniş istişarelerin ardından alınacak kararların milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Sonuna kadar genel başkanımızın yanında, birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu kamuoyuna saygılarımız ile arz ediyoruz."

Genel Başkan Yardımcısı Esengün, kararın temyize götürülüp götürülmeyeceği konusunda henüz bir karar verilmediğini ifade ederken, "Gerekenler yapılacak" dedi.

Açıklamaların ardından Esengün yeniden toplantıya döndü. Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un başkanlığındaki Genel İdare Kurulu toplantısı halen devam ediyor. Öte yandan yarın da Kurtulmuş, il başkanları ile genel merkezde bir araya gelerek, kayyum kararını değerlendirecek.

haberler.com



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,865 µs