En Sıcak Konular

Başkanlar Kurtulmuş'un arkasında

23 Eylül 2010 16:31 tsi
Olaylı kongreden sonra sular durulmayan Saadet Partisi’nde yönetimin kayyuma devredilmesi, partide şok etkisi yaratırken, Genel Merkez’in alacağı karar merakla bekleniyor.

Bu arada gelinen durumdan oldukça rahatsız olduğunu dile getiren SP il başkanları, Genel Başkan Numan Kurtulmuş’a destek vererek, yaşanan süreci eleştirdiler.

İl başkanlarının görüşleri şöyle:

İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan:

"Genel Başkanının ortaya koyacağı sonucu bekliyoruz. Türk siyasi tarihi için sıra dışı ve makul bulmadığımız bir karar. SP Kongresinden sonra parti ile ilgili 14 dava açıldı. Kayyum olarak tayin edilen 3 kişi partiye dava açan kişiler. Partiye kayyum tayin edilmiş oldu. Mustafa Kamalak üç kayyumdan biri ve kayyum davasının avukatıydı. Cübbe giydiği o davada bir tarafın avukatlığını yaptı Kararda Mustafa Kamalak’ın içinde bulunduğu ekip kayyum ilan edildi. Kararın makul hiçbir tarafı yok. Siyaset açısından doğru bir şey yapılmamıştır. Kongrede kaybeden taraf, yeşil liste 70 oy almıştı, 7yeşil liste mahkeme kararıyla galip ilan adildi. Bir hafta içinde ne olacağı şekillenecek.

Bugun Genel İdari Toplantısı var, yarın da il başkanları toplantısı var. Genel Başkanımız bütün parti kademeleri ile görüşmelerini sürdürüyor. Bundan sonra nasıl tavır takınacağımız belli olacak. Olağan üstü kongrede nasıl tavır takınacağımızı görüşmeler sonrasında açıklayacağız."

Ankara İl Başkanı Mustafa Çetin:

"Genel İdare Kurulu ve il başkanları sonunda yapılan işteareler sonucu Genel Başkan ciddi bir açıklama yapacak. Toplantıların bitmesini bekliyoruz.

Bu bir süreç, hukuken süreç başladı yapılması gerekenler hukuken yapılacak. Kongreye gideceğiz, nasip ne çıkarsa bakacağız. Genel İdare Kurulu asıl açıklamayı yapacağız, yapılması gerekenleri yapacağız. Mustafa Kamalak’ın dava açması hukuken benzeri olmayan bir süreçti. Davacı bir ekibin kayyuma atılması hukukta görülmemiş bir şey. Genel Merkez bazında hukuken Anayasa şeklindeki mahkemenin karar vermesi de ilk oldu.

Biz Genel başkanın etrafında Genel idare Kurulu, Başkanlık divanı, il idare başkanları olarak varız, yarın da var olacağız."

İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç:

"Bize görev verildi o görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Mahkeme kongreye çağrı heyeti olarak 3 arkadaşı görevlendirdi. 3 arkadaş gerekçeli kararı aldıktan sonra partiyi kongreye götürecekler. Partide beğenmediğimiz ve alışık olmadığımız hadiseler yaşandı 11 Temmuz Kongresi ve sonrasında. Biz dargınlıkları, kırgınları gidermek istiyoruz bunun için kongre talebi yapıldı. Tüm arkadaşlar bir araya gelelim dostu düşmanı çatlatan kongre yapalım talebi ile 650 imza toplandı. Süreç mahkemeye keşke gitmeseydi. Delegeler fiilen mahkemeye taşıdı ama oraya sürekleyen asıl Genel merkez yöneticileriydi. Genel Merkez yöneticileri 650 delegeniz imzasına rıza göstermeyerek kongre yapmadı. Delege alışık olmayan bu süreçten kurtulmak için kongre talebini mahkemeye taşıdı .Mahkeme MHP’de ilgili yaşanmış ve Yargıtay kararı olan bir dosyayı baz alarak Anayasa mahkemesinin önceki kararlarını baz alarak 650 imzayı geçerli saydı ve olağanüstü kongreye götürmek için kongreye çağrı heyeti olarak değerlendirdi. Bu bir kayyum ifadesi yanlış, kayyum denildiğinde genel başkanın yetkilerini, genel merkez yöneticilerinin yetkilerini de kullanmak lazım. Bu kongre ilgili bir süreç. Bu heyet kongreye çağrı heyetidir. En kısa zamanda yasal zamanki sürede kongreye gidilecek.

Kongreyi en iyi şartlarda yapmak bizim vazifemiz. Tüm teşkilat mensuplarının dargınlıklarını ortadan kaldırmak vazifemiz. Tek liste ile partinin üçüncü şahlanışı gerçekleşecek. Milli Selamet partisinde birinci şahlanış başbakan yardımcılığı ile hükümette görev aldık, ikinci şahlanış refah partisinde yaşandı başbakan olarak koalisyon olarak görev aldık. Üçüncü şahlanışta tek başına iktidara götürecek heyet işin başına gelecek."

Gaziantep İl Başkanı Semih Simitçi:

"Gaziantep İl Başkanlığı teşkilatı bu olayı kınıyoruz. Milli görüş tarihindeki dört parti derin güçler tarafından kapatıldı beşincisini de kendi içindeki arkadaşları mahkeme kapılarında süründürdü.

CHP’nin geçmişte yaşadığı evrakları kim gizliden alıp bunlara ulaştırdı ise CHP’nin davasını delil olarak koymuşlar ve SP kayyum için dava aştılar. Aile içi mesele mahkeme kapılarına giderek Önder Sav ve CHP gibi milli görüşün bilgi birikimine ideolojisinden bilgi belge toplayanları kınıyoruz.

İl Başkanı olarak bizim başkanımız Numan Kurtuluştur. Parti heyetinin aldığı karar doğrultusunda görevime devam edeceğim. Bu parti kimsenin malı değildir, insanlar gelip geçicidir. Dava diye peşinden koştuğumuz siyasi partinin Genel Başkanı Numan Kurtulmuştur, bizde onun emrindeyiz."

Konya İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Veli Tolu:

"Milli görüş hareketi Türkiye’deki siyasi hareketlerden farklı bir ruha sahiptir. Herkes birbirini kardeşlik hukuku ile birbirine bağlıdır. Partinin bu dereceye getirilmesi kayyuma mahkemeye devredilmesi ve kayyumda CHP’nin yöntemlerinin benimsenmesi üzüntü verici bir durumdur. Parti içersinde tek bir kişiyi kaybetmek istemediğimiz durumda arkadaşları dışarıda bırakma ve siyaseten ezmenin haklı gerekçesi yoktur. Bu sebeple yapılanlardan dolayı utanıyoruz. Sevinen arkadaşlarda olabilir, tarih bunu utanç tablosu olarak yazacaktır.

Genel Başkanın tavrı ve Genel İdare Kurulu üyelerinin tavrı olağanüstü kongrenin seyrini belirleyecektir. Numan Kurtulmuş 2 yıl genel başkanlık yaptı. Milli görüş prensiplerine aykırı davranmadı, partiyi en iyi şekilde temsil etti. Partinin sözcülüğünü de en iyi şekilde yaptı. Numan Beye yapılan adil olmayan davranışı desteklemiyoruz. Partide Numancılar - Erbakancılar ayrımını istemiyoruz. Erbakan Hocadan ve Numan Bey’in genel başkanlığından vazgeçmesini istemiyoruz. Milli görüşün lideri olarak Erbakan hocayı Sadet Partisi’nin Genel Başkanı olarak da Numan Kurtulmuş’u görmek istiyoruz."

Trabzon İl Başkanı Ömer Topaloğlu:

"Genel İdare toplantısından sonra açıklama yapılacak. Yaşananları doğru bulmuyorum. Ankara Sulh Hukuk Mahkemesinin verdiği karar yanlış, davacı olan kişilere partinin kayyum olarak atanıp, taraf olarak atanacakların partiyi kongreye getirmesini doğru bulmuyorum. Numan Kurtulmuş’u destekliyorum. Kongre sürecinden beri Milli görüş camiasına yakışmayan tutumlar yaşandı. İstanbul’daki iftar baskını ve illere giden genel başkan yardımcılarının insanlar tarafından sözlü ve fiili tavırlarıyla karşı kaşıya kaldı. Bu yaşananlar tasvip edilebilecek bir durum değil."

Bursa İl Başkanı Hilmi Tanış:

"Parti kayyuma devredilmedi kongreye götürmek üzere kongre zamanını tespit noktasında 3 kişi görevlendirildi. Parti yönetimi yine iş başında ama yetkileri sınırlandırıldı. mahkemelere aracıların kullanılması doğru değil. Önder Sav ile görüşmeler sonrasında bunlar yaşandı. CHP hakkındaki verilmiş örnek kararlar mahkemeye sunuldu, bu kararlar Önder Sav’dan alındı. Genel Başkan iki gün istişare yapıyor. Bu görüşmeler sonrasında açıklama yapacak. Genel Başkanın verdiği kararlar doğrultusunda devam edeceğiz. Olağanüstü Kongrede Bursa’dan delegelerin yüzde 70’i genel başkan lehinde oy kullanacaktır. Numan Kurtulmuş’u destekliyorum."

Hakkari İl Başkanı Ekrem Ziya Tatlı:

"Birlik ve beraberlikten yanayız, böyle olmasını istemiyorduk Bir daha bir araya gelip uzlaşarak bunun yapılmasını istiyoruz. Parçalanmadan yana değiliz. Zaten yeterince ezildik büzüldük bu hallere geldi. Sonumuz geldi. Refah kapatıldı, Fazilet kapatıldı, Sadet bu güne geldi. Numan Kurtulmuş ile sesimizi duyurduk burada da bölünürsek ne olur sonumuz geldi derken bunu söylemek istiyorum.

Kongrede bölünmemek istiyoruz. Hataya düşmemek için ben ve arkadaşlarım en iyi yolu arayacağız. Toplantıda net karar ortaya çıkacak. Seçim sürecine giriyoruz, bundan sonra ne olacak anlam veremiyor, bilmiyorum. Kongrede Numan Kurtulmuş’u destekliyoruz. Genel başkan olarak görüyorduk bir bütündük Erbakan Hoca bizim başkanımızdı. Sonucu merak ediyorum."

Diyarbakır İl Başkanı Alaattin Parlak:

"Türkiye’de ilk bir parti ilk defa kayyuma devrediliyor bunlar üzüntü verici şeyler. İl başkanları ile oturup gerekli istişareleri yaptıktan sonra ortak açıklamayı yapacağız. Diyarbakır İl Başkanlığı olarak sayın başkanımızın arkasındayız o nasıl karar verirse biz de onun arkasında duracağız.

Delegelerin mahkemeye taşıması ise kendi takdirleri, ancak milli görüş geleneğine bize yakışan bir durum değil, kabul etmemiz mümkün değildi ama böyle bir süreç yaşanıyor, biz de ona göre kararımızı vereceğiz."



Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,898 µs