En Sıcak Konular

Kamulaştırmaya karşı çıkan mahalleli polise direndi

23 Eylül 2010 16:08 tsi
Antalya Havalimanı'nın iki pisti arasında bulunan Yeşilköy Mahallesi'ndeki arazileri kamulaştırma çalışmaları sırasından polisle vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Biber gazı ve copların kullanıldığı arbedede 4 kişi gözaltına alındı.

Devlet Demir Yolları Limanlar Hava Meydanları İnşaat Genel Müdürlüğü tarafından Antalya Havalimanı'nın iki pisti arasında bulunan Yeşilköy için kamulaştırma çalışmaları başladı. Yaklaşık 500 evin bulunduğu mahalledeki arazileri tespit etmek için çalışmalara başlayan ekipler, vatandaşların tepkisiyle karşılaştı.

Arazileri tespit etmek için yola çıkan yetkililer, mahalle girişinde vatandaşlar tarafından önü kesildi. Mahallede istimlak yapılacak alanları belirlemek için bahse konu alana gelen yetkililer, vatandaşlar tarafından içeriye alınmayınca polisten yardım istendi.

Bunun üzerine Antalya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı yaklaşık 250 kişilik polis mahalleye geldi. Polis yardımıyla mahalleye girmek isteyen ekipler, vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Panzerlerin önüne yatarak mahalleye girmelerini engelleyen vatandaşlara polis biber gazıyla müdahalede bulundu.

Yaklaşık 150 kişilik mahalle sakini uzun süre polisle çatıştı. Güvenlik güçlerine taş atmaya başlayan mahalle sakinlerine polis de copla karşılık verdi. Arbede sırasından copun bir bayanın kafasına isabet etmesi olayları büyüttü. Olayları yatıştırmakta zorlanan güvenlik güçleri 4 kişiyi de gözaltına aldı. Olayların yaşanmasının ardından istimlak yapılacak alanları belirlemek için mahalleye gelen ekipler, yaklaşık 250 kişilik çevik kuvvet ekibinin arasında çalışma yaptı. Zaman zaman

Mahalle içerisinde kamulaştırılacak alanları tespit çalışması sırasında evde bulunan 4 ve 7 yaşında iki çocuk da gözyaşlarını tutamadı. Evlerinin yanına gelen yetkilileri gördükten sonra ağlamaya başlayan Melise ve Meryem Duygu kardeşler, babaları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Korktukları için ağladıkları öğrenilen çocuklar, tespit çalışmasını yapan ekiplerin evden uzaklaşmasıyla sakinleşti.

'17 YILDIR BİRİKTİRDİĞİM YEVMİYE İLE 2 AY ÖNCE EV YAPTIM'

Mahalle sakinlerinden Esma Uygar da yapılan kamulaştırma çalışmalarına tepki gösterdi. Uzun süre polisin ilerlemesine izin vermeyen Uygar, yevmiyeden kazandığı parayla 2 ay önce ev yaptırdığını belirtti. 17 yıldır mahallede oturduğunu söyleyen Uygar, burada çok emeğinin geçtiğini, bundan dolayı evlerini boşaltmak istemediklerini söyledi. Mahallede kamulaştırma çalışmaları 250 polisin katılımıyla devam ediyor.

(CİHAN)



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,537 µs