En Sıcak Konular

Ülker ABD devi ile anlaştı

23 Eylül 2010 14:41 tsi
Baharat üreticisi McCormick ile Yıldız Holding, yüzde 50-50 ortaklıkla yeni bir şirket kurmak üzere anlaşma imzaladı.

         Konuya ilişkin yazılı açıklamada, McCormick ve Yıldız Holding’in yaptığı ortaklık anlaşması kapsamında kurulacak yeni şirketin Türkiye’de perakende baharatlar alanında faaliyet göstereceği, şirketin üretim, pazarlama, satış ve ihracat faaliyetleriyle sektöründe lider oyuncu olma vizyonu bulunduğu kaydedildi.
         Yeni şirketin kurulumunun, Rekabet Kurumunun onayının ardından gerçekleştirileceği bildirildi.
         McCormick’in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nden Sorumlu Başkanı Malcolm Swift, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Yıldız Holding ile yapacakları bu ortaklığın baharat pazarı açısından büyük potansiyel sunan ve hızla gelişen Türkiye pazarında önemli bir oyuncu olma fırsatının yanı sıra Avrupa pazarı için belirledikleri büyüme stratejisine de katkıda bulunduğunu kaydetti.
         Swift, “Mc Cormick’in baharatlar ve çeşnilik ürünler alanında inovasyon, üretim ve pazarlama tecrübesi ile Yıldız Holding’in bilinirliği yüksek markaları, dağıtım ağı gücü ve tecrübesi bir araya geldiğinde Türk baharat piyasasında lider bir şirket yapılandırmamız mümkün olacaktır” ifadesini kullandı.
         Yıldız Holding İş Geliştirme ve Ar-Ge Grubu Başkanı Zeki Ziya Sözen de, Türkiye’de McCormick ile güçlerini birleştirmekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Şirketlerimiz arasında kuvvetli ve stratejik bir uyum var. Bu uyumun hem yeni kurulacak şirketimiz hem de müşterilerimiz açısından önemli fırsatlar oluşturacağına inanıyoruz” görüşünü dile getirdi.
         McCormick’in baharat, çeşnilik ürünler ve aromaların üretimi, pazarlaması ve dağıtımında, hem perakende hem de gıda endüstrisi ve hazır yemek şirketlerine satışı konularında “dünya lideri” olduğu belirtildi. 1996’dan bu yana Kütaş Ltd ile yüzde 50 ortaklığı bulunan McCormick’in, söz konusu ortaklık kapsamında gıda endüstrisi ve yemek servisleri için çeşitli çeşnilik ürünler ürettiği hatırlatıldı.

Bu haber 769 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,487 µs