En Sıcak Konular

'Özal'ın ne zaman öleceğini biliyorlardı'

23 Eylül 2010 14:10 tsi
'Özal'ın ne zaman öleceğini biliyorlardı' Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin ağabeyi Korkut Özal'ın ortaya attığı iddiaları, 'Ölüm suikast miydi?' iddialarını yeniden gündeme getirdi. Bu şüpheler Emin Çölaşan'ın eski bir yazısını gündeme getirdi.

Yazıda Özal'ın ne zaman öleceğini Süleyman Demirel, Hüsamettin Cindoruk, Cavit Çağlar gibi isimlerin bildiği iddiası var.

Emin Çölaşan 2002 yılında yazdığı bir yazıda Turgut Özal'ın öleceğini önceden Süleyman Demirel, Hüsamettin Cindoruk, Cavit Çağlar gibi isimlerin bildiğini yazmıştı. Mehmet Barlas da bu bilginin normal olmadığını belirten bir yazıyla Özal'ın öldüğü gün Ankara'da bazı evlerde kutlamalar yapıldığını ima etmişti.

KORKUT ÖZAL ERGENEKONU İŞARET ETTİ

Korkut Özal 17 Eylül'de Habertürk'te katıldığı bir televizyon programında şunları söyledi: "Şimdi efendim Turgut Özal'ın öldürüldüğü söyleniyor. Zehirlenerek. Buna ait çok yazılar var, nitekim vefat ettiği zaman ağzından köpükler geldiği, bunun kalp hastası olan bir kimsede olamayacağı söyleniyor. Buradan da bir zehirlenme olayına gidiliyor. Biliyorsunuz bugün Türkiye'nin bir gizli teşkilatlar var Ergenekon adı altında. Bu Ergenekon Menderes'i de idama götüren gücün bir aleti Turgut Özal'ı zehirleyenlerin de bunlar olduğu artık bilinen bir şey."

EMİN ÇÖLAŞAN YAZDI

Cumhurbaşkanı Özal'ın kalp krizinden ölmediği, zehirlendiği yönünde iddialar zaman zaman gündeme getirilmişti. Emin Çölaşan'ın Hürriyet'te yazdığı dönemde 'Özal'ı öldürmüşler' başlığıyla yazdığı yazı da bu 1 MayıS 2002'de kaleme alınmış ve çarpıcı bilgiler içeriyordu.

Yazının ana fikri 'Özal'a suikast yapılmadığı, yapıldıysa da neden ailenin bunları dillendirmek için geç hareket ettiği' yönünde olsa da yazıda verilen bilgileri tekrar hatırlatmakta fayda var.

ÖZAL'IN ÖLECEĞİNİ DEMİREL, CİNDORUK BİLİYORDU

İşte Emin Çölaşan'ın 01 Mayıs 2002 tarihli yazısından bir bölüm:

"1993 yılının sanırım ocak ayı. Halamın oğlu, o sırada Meclis Başkanı olan Hüsamettin Cindoruk'la Özal'dan söz ediyoruz. Kulağıma eğiliyor ve şu sözleri söylüyor:

'Bu gidici. Yakında ölecek.'

İnanmıyorum, şaşırıyorum ve aynen 'Ne gidicisi abi, o hepimizi götürür' diyorum. Cindoruk ısrar ediyor:

'Haberin kaynağı Baba'dır. Bu devlet bilgisi. Sadece sen bil ve ağzını sıkı tut. Önümüzdeki yaz aylarını çıkaramayacak. Baba sağlamcıdır. Bunu diyorsa bir bildiği vardır.'

Birkaç gün sonra, Baba'nın bu bilgiyi Cavit Çağlar'a da verdiğini birinci elden öğreniyorum. Bu devlet sırrını kimseye açamıyorum. Aradan kısa bir süre geçiyor ve Özal 17 Nisan'da ölüyor. Cumhurbaşkanlığına soyunan Baba, bizim gazetenin bazı yazarlarını 24 Nisan günü Konut'ta öğle yemeğine çağırıyor. Öğrenmiş olduğum bu olayı kendisine aktarıyorum ve açıkça soruyorum:

'Özal'ın öleceğini gerçekten biliyor muydunuz...'

Bazı şeylerin bana söylenmiş olduğunu anlıyor. Verdiği yanıtı 25 Nisan 1993 tarihli yazımdan aktarıyorum:

'Hükümetler cumhurbaşkanının sağlığından da sorumludur. İki ay önce ABD kaynaklı bir yerden (tedavi gördüğü, ameliyat geçirdiği Houston Hastanesi'nden) sağlığının iyi olmadığı konusunda bize bilgi geldi. Bunu duyunca kendisine sağlığının nasıl olduğunu sordum. İyi olduğunu söyledi. Ben daha başka bir şey söyleyemezdim. Ancak bizim bilgimiz kalbiyle değil, prostatla ilgiliydi. Durumunun iyi olmadığını biliyordum ama öleceğini nasıl bilirdim. Kimin ne zaman öleceğini sadece Allah bilir.'

Yazımı şöyle sürdürüyordum:

'Demirel önümüzdeki yaz aylarını çıkaramaz deyip demediği konusunda bir şey söylemedi. Bir kez daha anladım ki, devletin tepesinde çok ilginç olaylar oluyordu.'"

KUTLAMA YAPILAN EVLER HANGİLERİYDİ?

Emin Çölaşan bu yazıları yazdıktan sonra ise o dönem Yeni Şafak'ta yazan Mehmet Barlas "Çölaşan 'Özal'ın ölümüne' ışık tuttu" başlığıyla yazı yazıp Emin Çölaşan'ın yazdıklarını köşesinde aktardıktan sonra ortaya çıkan tabloyu şöyle değerlendiriyor:

"Tabloya bakın..

En egemen niteliği "açık sözlülük" ve "gerçekçilik" olan Amerikan tıbbı, bizim Ankara söz konusu olunca, yapı değiştiriyor..

Hastalarına "şu kadar ömrün" kaldı demeyi Hipokrat Yemini'nin bir bölümü gibi kabul eden Houston'lu doktorlar, Özal'a "Birşeyin yok, sapasağlamsın" derken, Ankara'ya "Bu adam gidici" diye "Devlet Bilgisi" gönderiyorlar..

Bu "Devlet Bilgisi" de, devletin başındaki Cumhurbaşkanı'ndan saklanıyor ama "Bizim Gazete"nin görevlilerine bile veriliyor..

Açıkçası "Özal zehirlendi" mi sorusuna ben hep ihtiyatlı yaklaşıyordum..

Ama Emin Çölaşan'ı okuyunca, benim de şüphelerim arttı..

Sahi.. Acaba ölüm gecesi, Ankara'da kutlamalar yapılan evler hangileriydi?"



Bu haber 1,456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,014 µs