En Sıcak Konular

'AK Parti'ye kapatma davası açılacaktı'

23 Eylül 2010 13:00 tsi
'AK Parti'ye kapatma davası açılacaktı' İlginç iddia: Seçim sonrası AK Parti'ye kapatma davası açacaklardı ama...

AK Parti Samsun İl Başkanı Adem Güney,AK Partiİlkadım İlçe Teşkilatını ziyaret ederek, partililere referandumda gösterdikleri başarı için teşekkür etti.

AK Parti İl Başkanı Güney, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, 12 Eylül'de tarihi bir seçim yapıldığını belirtti. Partilileri, İlkadım ilçesinde gösterdikleri başarı için tebrik eden Adem Güney, anayasanın devrim niteliğinde olduğunu, milletin bu pakete, 'evet' diyerek sahip çıktığını kaydetti.

Güney, "Eğer buanayasa değişikliğikabul edilmemiş olsaydı, seçim sonrası AK Parti'ye kapatma davası açacaklardı. 12 Eylül'de milletimizle birlikte devrim yaptık." dedi.

Yeni anayasanın, vatandaşlara bir çok hak tanıdığını vurgulayan AK Parti İl Başkanı Adem Güney, özellikle Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla ordudan atılan subayların, tanınan haklar sayesinde artık dava açarak eski görevlerine dönebileceklerini ifade etti.

Ordudan atılan subaylara; namaz kıldıkları, oruç tuttukları ve inançlı oldukları için 'irticai faaliyetlerde bulunma' suçlaması yapıldığını söyleyen Güney, "Bu subayların suçu ne? Bu insanlar cephede Allah Allah diye savaşan insanlar. Bunları ordudan niye atıyorsunuz. İnançlı insanların, askerlerin orduyla ilişkisinin kesilmesi terörün azmasına da neden oldu. İşte biz, 12 Eylül'de bu yargısız infaza da son verdik. Bu ülkede YAŞ, Anayasa Mahkemesi, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu eskiden kraldı. Ama millet şimdi, ben kral tanımıyorum dedi. Kralların aldığı kararlar, bu anayasa değişikliği ile yargı tarafından denetlenecek artık. 12 Eylül'de işte milletimiz bunu yaptı. Şimdi ise krallar kös kös düşünüyor." diye konuştu.

"İFTİRANIN BU KADARI OLMAZ"

Referandum sürecinde muhalefet partilerinin, yapılan düzenlemeye halkın destek vermemesi için iftira ve karalama kampanyası başlattığını da sözlerine ekleyen Güney, şunları dile getirdi:

"Muhalefet, halka yanlışları anlattı. Ben muhalefetin, seçim süreci boyunca paketin içeriği ile ilgili propaganda yaptığını, 'bu maddeye şundan dolayı karşıyız' dediğini görmedim. AK Parti'ye hayır dediler, Recep Tayyip Erdoğan anayasasına hayır dediler. Bu seçimi güven oylamasına dönüştürmeye çalıştılar. Bu sandık genel seçim sandığı değildi. Bu sandık özgürlükler, demokrasiler ve haklar sandığıydı. Güneydoğu'da partimiz ilçe başkanının arabası kundaklanıyor, dükkanları mallarıyla birlikte yakılıyor. Kim yaptı. Teröristler tehdit ediyor, bu anayasa lehine bir şey söylemeyeceksin diye. Muhalefet ne diyor, AK Parti, terör örgütüyle bu anayasayı yapıyor. Beni vuran, yakanlarla işbirliği yaptığımız iddia ediliyor. İftiranın da bu kadarı olmaz."

Öte yandan, toplantıda, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz da seçimde 582 sandığa da sahip çıktıklarını belirterek, bu başarının yapılacak genel seçimlerde de devam edeceğini açıkladı. 

CİHAN



Bu haber 1,481 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,510 µs