En Sıcak Konular

''ABD,Türkiye'yle bağını kesmeli''

23 Eylül 2010 10:39 tsi
''ABD,Türkiye'yle bağını kesmeli'' İsrail gazetesinden şok öneri.

İsrail’in Jerusalem Post Gazetesi’nin dünkü baskısında yayınlanan başyazıda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İsrail Cumhurbaşkanı Simon Peres’le görüşmemesi eleştirilerek “Türkiye bunun sonuçlarına katlanmaya zorlanmalı. AB ve ABD, Türkiye ile askeri işbirliğini kesmeli” denildi.

AK Parti Hükümeti ve Türkiye’ye yönelik sert ifadelere yer verilen “Türkiye için sonuçlar” başlıklı makale, gazetede başyazı olarak yayınlandı. AK Parti Hükümeti’nin iktidara geldiğinden bu yana Türkiye’yi Batı’dan uzaklaştırarak İran’a yaklaştırdığı iddia edilen yazıda şu ifadelere yer verildi:
“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ülkesinin nereye bağlı olduğuna açıklık getirmek için yoldan çıktı. Gül, New York’taki BM Genel Kurulu’nda Yahudi devletine yönelik hesaplı bir Türk düşmanlığıyla Mavi Marmara gemisinin adını andı ve ‘Eskiden olsa bu savaş sebebiydi’ dedi.”

Yazının ilerleyen bölümlerinde de Gül’ün New York’ta yaptığı açıklamaları hedef alınıyor. Makale şöyle devam ediyor:
“Gül Mavi Marmara baskınıyla ilgili olarak İsrail’in açık bir şekilde pişmanlığını göstermesi gerektiğini söyledi. Cüretkâr yorumlarının akabinde de Türk Cumhurbaşkanı ile Peres arasında hoş olmayan bir diplomatik itişme yaşandı. İki lider BM Genel Kurulu’nda görüşmeyi planlamışlardı. Gül, Mavi Marmara olayından dolayı İsrail’in özür dilemesini isteyince Peres görüşmeyi iptal etti. Türkiye Cumhurbaşkanı, İsrail’in nükleer gücünü de hedef aldı ve İran lideri ile özel bir görüşme yapacağını belirtti.”

YAPTIRIM ÖNERDİ
Türkiye’nin İran ile ticaretinin Batı için bir tehdit olarak gösterildiği makalede “Bunun sonuçlarına katlanmaya zorlanmalı. ABD, AB, İsrail ve diğerleri Türkiye ile askeri işbirliğini keserek ekonomik yaptırımları düşünmemeliler. Gül çok iyi bir şekilde ülkesinin nereye bağlı olduğunu gösterdi. Şimdi sıra ABD ve AB’nin de aynısını yapmasında” denildi.



Bu haber 1,358 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,591 µs