En Sıcak Konular

İstanbul'a 3. havaalanı yapılacak

0 0 0000 00:00 tsi
Devlet Bakanı Ali Babacan, İstanbul'un bölgesel bir ulaştırma merkezi olduğunu vurgulayarak, ''İstanbul'daki 3. havaalanı projesine yavaş yavaş başlıyoruz'' dedi 

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonunun (TUSKON) Dış Ticaret Müsteşarlığının desteğiyle düzenlediği ''Türkiye Pasifik Dış Ticaret Köprüsü'' konulu zirvede, yabancı işadamlarına hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son yıllarda kaydettiği gelişmeleri anlattı.

Gerçekleştirilen köklü yapısal reformların bazı uluslararası çevrelerce devrim niteliğinde gelişmeler olarak algılandığını belirten Babacan, doğrudan sermaye yatırımlarının bir ülkeye duyulan uzun vadeli güvenin ifadesi olduğunu, Türkiye'nin de bu konuda gelişmekte olan ülkeler arasında ilk sıralarda yer aldığını söyledi.

Türkiye'nin global problemlerin ciddi oranda yaşandığı bir bölgede bulunduğuna işaret eden Babacan, ''Ancak Türkiye, siyaset yapısıyla, ekonomik yapısıyla ve AB perspektifiyle adeta bu zor bölgede bir istikrar simgesi'' diye konuştu.

Bakan Babacan, Türkiye'nin yabancı işadamları için çok geniş fırsatlar sunduğunu ifade ederek, ülkenin genç nüfusu ile iç piyasa açısından büyük bir pazar sunmakla beraber, bölge ülkeleriyle iş yapmakta çok önemli bir merkez ve atlama taşı olduğunu ifade etti.

İstanbul'un bu açıdan önemine dikkati çeken Babacan, kentte iş yapan işadamlarının Doğu Avrupa, Orta Asya, Balkanlar, Kuzey Afrika ve Orta Doğu ile de iş yapmalarının kolaylaştığını, dolayısıyla Türkiye'ye yatırım yapan birçok şirketin sadece geniş iç pazar için değil ticari, siyasi ve kültürel bakımdan çevre ülkelerle olan bağlarından da istifade etme olanağına sahip olduğunu kaydetti.

''İSTANBUL ARTIK BÖLGESEL BİR HAT''

Ali Babacan, İstanbul'un artık bölgesel bir ulaştırma merkezi, bölgesel bir hat olma özelliği kazandığını vurgulayarak, ''Bugün Orta Asya, Orta Doğu olsun birçok uçuş için İstanbul büyük bir bağlantı noktası olarak görülüyor. İstanbul'daki 3. havaalanı projesine artık yavaş yavaş başlıyoruz. Şu anda 2 tane havaalanımız var. Üçüncüsü İstanbul için de Türkiye için de gerekli'' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin bütün bölge içinde dengeleyici bir özellik taşıdığını dile getiren Babacan, yabancı işadamlarına yönelik konuşmasını şöyle tamamladı: ''Türkiye ile ticari ilişkilerinizin bundan sonra çok farklı bir boyutta devam edeceğine inanıyorum. Türkiye'ye yeni bir bakışla, belki farklı bir gözlükle, yeni bir ruh haliyle bakmakta fayda var. Türkiye, son 4-5 yılda çok şey başardı. 5 sene sonrasının Türkiye'si bugünden çok farklı olacaktır. Değişim rüzgarı Türkiye'de çok kuvvetle esiyor. Eminim 5 yıl sonra İstanbul'a geldiğinizde, bugünkünden çok daha farklı ve gelişmiş bir kent göreceksiniz.''
 


haber7



Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,424 µs