En Sıcak Konular

Nalbantoğlu'ndan, önemli bir açıklama

23 Eylül 2010 09:16 tsi
CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, önemli bir açıklamada bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, 12 Eylül'de yapılan halk oylamasında partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamamasıyla ilgili, "Bu konuyu aklım almıyor" dedi.

Nalbantoğlu, "Referandumu boykot edenler sandığa gitmiş olsaydı, evet oyları Türkiye genelinde yüzde 6-7 daha fazla çıkardı" diye konuştu. Nalbantoğlu, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) referandumda mızıkçılık yaparak hiç çalışmadığını" kaydetti.
Nalbantoğlu, İzmir İçin Düşünceden Eyleme Grubu tarafından Kültürpark İzmir Sanat Oditoryum'da düzenlenen "İzmir'de Siyaset" konulu toplantıya katıldı. Toplantıda referandum süreci ve güncel siyasi gelişmelerle ilgili düşüncelerini açıklayan Nalbantoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandumda oy kullanamamış olmasını, "Bu konuda hakikaten söylenecek hiçbişey yok. Yani aklım almıyor ama böyle oldu" sözleriyle yorumladı. Güneydoğu Anadolu'da seçimlerde uygulanan boykotla ilgili konuşan Nalbantoğlu, "Sandığa gitmeyen vatandaşlarımız sandığa gitseydi evet oylarının sayısı artardı. Boykot olmasaydı evet oyları ülke genelinde yüzde 6-7 daha fazla çıkardı" diye konuştu. Halk oylaması sürecinde İstanbul'un CHP'li Avcılar Belediyesi tarafından asılan ve üzerinde, "Müslüman kadınların rahibe gibi giyinmesine evet" yazılı afişlerle ilgili düşüncelerini de paylaşan Nalbantoğlu, "Avcılar'daki iş bence de yanlış. Her isteyen, her konuda, her istediği şeyi söyleyemez. Burası bir parti ve sınırları belli. Nasıl yönetildiği, tüzüğü, programı belli. Ben böyle birşeyi yapmazdım, mutlaka bize zarar vermiştir. Savunulacak hiçbir yanı yok" dedi.

Referandum sürecinde MHP'nin tavrının kendisini hiç şaşırtmadığını, partinin Ramazan ayını bahane ederek 3 hafta propaganda yapmadığını belirten Nalbantoğlu, MHP'nin Türkiye genelinde var olan yüzde 14 civarındaki oya ve tabanına sahip çıkamadığını iddia etti. Bunu, MHP'nin güçlü olduğu, yüzde 60-65 oy aldığı simge sayılabilecek illerde 'evet' oyu çıkmasından dolayı söylediğini aktaran Nalbantoğlu, "MHP için simge bayilabilecek Çankırı, Yozgat, Osmaniye gibi illerde evet oyu çıktı. Bizim İç Anadolu'daki oylarımızda ciddi artış var. İç Anadolu'da alınan hayır oylarının büyük bölümü CHP'nin" diye konuştu.

Referandumda sandığa gitmeyerek boykot eden vatandaşları tespit ettiklerini ve onlarla iletişime geçerek genel seçimlerde vatandaşlık hakları olan oy verme hakkını kullanmalarını isteyeceklerini vurgulayan Nalbantoğlu, "Sandığa gitmeyen yurttaşlarımızın tespitlerini yaptırıyoruz. İzmir'de tespitleri bitirmek üzereyiz. Onlara mektup yazacağız ve genel seçimlerde ülkeye sahip çıkmanın, oy kullanma hakkı olduğunu, o oyu mutlaka kullanmaları gerektiği konusunda görüşlerimizi onlarla paylaşacağız" dedi. Nalbantoğlu, referandumda, İzmir'de partisinin oylarının yüzde 10 arttığını sözlerine ekledi.

CİHAN

 

 



Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,910 µs