En Sıcak Konular

CHP'nin belgeleriyle kongre iptal edildi

23 Eylül 2010 09:08 tsi
Saadet Partisi'nde (SP) uzun zamandır devam eden 4.Olağanüstü Kongre'nin yenilenmesine yönelik tartışmalar, mahkeme kararıyla yeni bir boyut kazandı.


Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi, SP yönetimini kayyuma devretti ve olağanüstü kongre çağrısı yapılması için de Mustafa Kamalak, Hasan Bitmez ve Şerafettin Kılıç'ı görevlendirdi. Özellikle kongreye itiraz edenlerin Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)'nin daha önce karşılaştığı davalara ilişkin belgeler sunarak kendilerini savunmaları dikkat çekti.

SP'nin 4. Olağanüstü Kongresi'nde Necmettin Erbakan ile Numan Kurtulmuş arasında yaşanan liste krizi yaşandı. 11 Temmuz 2010 tarihinde yapılan kongrede, Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ve kızı Elif Erbakan Altınöz yeni yönetimde yer alamadı. Kurtulmuş, istifaya çağrılırken, kongrenin yenilenmesini isteyen Erbakan taraftarları ise delegelerden dilekçe toplamaya başladı. Erbakan tarafında yer alan Mustafa Kamalak ve kongre delegesi Hasan Bitmez, toplam 650 delegenin olağanüstü kongre talebini içeren dilekçelerini genel merkeze verdi. Bu dilekçeler bazı delegeler tarafından geri çekildi. Bu sebeple olağanüstü kongre için yeterli imza sayısı da tartışma konusu oldu.

Bu tartışmalar yaşanırken dikkat çekici bir gelişme de oldu. Erbakan'ın kurmaylarından Şevket Kazan, yardım için CHP'nin kapısını çaldı.CHPGenel SekreteriÖnder Savile görüşen Kazan'ın Sav'dan kongrenin iptali için bazı taktikler aldığı ileri sürüldü. Mahkemeye başvuran Erbakan taraftarları, açılan davada SP yönetiminin hukuken geçerli olmadığını, partinin kayyuma devredilmesi ve kayyum tarafından yönetilmesi gerektiğini iddia ettiler.Ankara10. Sulh Hukuk Mahkemesi ise Erbakan taraftarlarının başvurusunu haklı görerek lehte bir karar verdi. Yapılacak kongre için Mustafa Kamalak, Hasan Bitmez ve Şerafettin Kılıç görevlendirilirken; bu 3 üyenin açılış, kongre divan teşkili, tüzük ve program tadil komisyonları teşekkülü, tüzük ve program tadil komisyonlarının raporlarının okunması, genel başkan, genel idare kurulu asıl ve yedek üyelerinin, yüksek disiplin kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi gündemi ile SP Olağanüstü Kongresi'ni çağırmakla görevlendirildi.

KURTULMUŞ ERBAKAN TARAFTARLARINI FİTNECİLİKLE SUÇLADI

Sabah saatlerinde TBMM Gençlik Komitesi Başkanı Ahmet Biberci'yi parti genel merkezinde kabul eden SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ise gelinen süreçte Erbakan taraftarlarını fitnecilik yapmakla suçladı. Dün İstanbul'da Milli Görüş il başkanı olduğunu iddia eden kişinin basın toplantısıylaİstanbulİl Kongresi'nin yeniden yapılarak Büyük Kongre çağrısında bulunduğunun hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, şunları söyledi: "Türkiye bir hukuk devletidir. Herkes topladıkları imzaları getirir. Kaç imza toplanmış, kaç tane oy gerekiyor. Mahkemeler ne gerekiyorsa onu yapar. Hukukun gereği yerine getirilir. Ancak SP'nin bir tane İstanbul İl Başkanı var, bir tane Malatya İl Başkanı var, bir tane Samsun İl Başkanı vardır. Bu camianın mensuplarının aldığı terbiyeden bir tanesi de fitne çıkarmamaktır. Durdukları yerde fitne çıkaranlar önce kendilerinin öğretilerine zarar verirler, bu partiye zarar verirler ve milletin umutlarına zarar verirler."

KAZAN CHP'Lİ SAV'DAN KONGRE TAKTİKLERİ ALDI

Olağanüstü Büyük Kongre sürecinde Şevket Kazan'ın CHP Genel Sekreteri Önder Sav'dan Olağanüstü Büyük Kongre'ye ilişkin bazı belgeler aldığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine ise Kurtulmuş, bunların iddia olmadığını vurguladı. Davacı olan arkadaşların mahkemeye sunduğu delillerin tamamına yakınının CHP'nin delili olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, "Yani bu deliller Cumhuriyet Halk Partisi'nin daha önce karşılaşmış olduğu davalara aittir. İşin daha ilginç tarafı bu davaların hiçbiri Yargıtayın sitelerinde bulunmayan davalardır. Avukat arkadaşlar arayıp, bunları bulamadılar. Öyle anlaşılıyor ki davacı arkadaşlara özel kuryeyle gönderilmiş dava sonuçlarıdır." dedi.

SP Genel İdare Kurulu üyesi Hüsamettin Korkutata da partilerinin kayyuma devredilmesinde Erbakan yanlıları ile CHP'nin işbirliği yaptığını iddia etti. Mahkeme kararına ilişkin açıklamalarda bulunan SP Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç ise partilerinin bir fitne ve sabotajla karşı karşıya bulunduğunu savundu. "İlk dört partisi kapatılan Milli Görüş'ün beşinci ve son partisi mahkeme kapılarına düşürüldü ve abiler marifetiyle kayyuma verildi." diyen Malkoç, kayyum olarak atanan isimlerin aynı zamanda davacı SP'liler olmasına dikkat çekerek "Davacıların kayyum tayin edilmesi siyasi tarihimizde bir ilktir. CHP'nin örnek kararlarını bunlara kim, niye verdi? Önder Sav-Şevket Kazan görüşmesinin ürünü mü bunlar? Bütün bunları aziz milletimiz takdir ediyor."

SP Genel İstişare Kurulu'nun yarın toplanacağı ve 10. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararına temyiz için itiraz edilip edilmeyeceği, Kurtulmuş'un kongrede aday olup olmayacağının görüşüleceği öğrenildi. 

CİHAN

 



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,352 µs