En Sıcak Konular

Rektör Hilmioğlu: "Siyasi görev istiyorum"

0 0 0000 00:00 tsi
Rektör Hilmioğlu: İnönü Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, katıldığı bir yerel televizyon programında öğrenci ve öğretim görevlilerine Cumhuriyet Mitingi'ne katılma çağrısı yaptı. Muhalefet lideri rolüne soyunan Hilmioğlu niyetini açıkça belli etti...

Rektör Fatih Hilmioğlu, televizyon programında hükümete ağır eleştiriler yöneltti. Hilmioğlu gelecekte siyasete girebileceğini söyledi.
Bir muhalefet partisi lideri gibi hükümete eleştiriler yönelten Hilmioğlu, Cumhuriyet'e yönelik tehditlerin AK Parti hükümeti döneminde tepe noktaya ulaştığını ileri sürdü. Hilmioğlu, bu siyasal anlayışın cumhurbaşkanı olması ile tehditlerin bu tepe noktadan da ileriye gideceğini iddia etti.

Programda 14 Nisan'da yapılacak mitinge öğrencileri ve akademik personeli ile katılacaklarını ifade eden Hilmioğlu, "Cumhuriyet'i, Atatürk'ü sevenleri, laik Cumhuriyet'te çağdaş birey olarak yaşamak isteyen insanları Cumhuriyet'e sahip çıkmaya davet ediyorum." dedi. Hükümeti eleştirmek için siyasetçi olunması gerekmediğine vurgu yapan Hilmioğlu, şunları söyledi: "Bu konuşmaları yapmak için illa siyasetçi olmak gerekmez. İnsanlar fikirlerini her açıdan ifade edebilirler. Siyasi mevkilerde bulunanların aldığı kararları eleştirebilirler. Üniversite hocaları her ortamda düşüncelerini ifade eder. Üniversiteler her türlü siyasi kararı eleştirebilir. Bu onların en doğal hakkıdır."

Rektör Hilmioğlu program sunucusunun siyasete girip girmeyeceğine ilişkin sorusunu ise şöyle cevapladı: "Ülkeye hizmet için varım. Hangi makam, mevki olursa olsun benim için fark etmez. Benim babam da bir parlamenterdi. Şimdi eskisi kadar siyasete soğuk bakmadığımı söyleyebilirim. Kamuoyundan bir talep olur, bu talep ilgili partinin kurulları tarafından tartışılır uygun görülürse eskisi gibi soğuk bakmayacağımı söyleyebilirim."

Hilmioğlu örgüt lideri gibi davranıyor

AK Parti Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, Rektör Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun bir üniversite rektöründen ziyade bir örgüt lideri gibi konuştuğunu kaydetti. Başkurt, "Hiçbir üniversitenin rektörünün üslubu bu kadar sert ve gerginleştirici olmamıştır. Hilmioğlu siyasi partinin lideri de değil adeta bir örgüt lideri gibi beyanatlar veriyor. Ağza alınmayacak sözler, inançlı kesime, dindar insanlara örümcek kafalı diyebilecek kadar küçülen, hazımsız, fikre, bilime tahammülü olmayan, Malatya'nın sanayisine zerre kadar katkı sunmayan bir insanı Malatyalılara havale ediyorum." dedi. Rektörün 1,5 yıl görev süresi kaldığına, bu nedenle bir taraftan siyasete hazırlandığına değinen Başkurt, "Ben bunu medeni bulurum, demokratik bulurum. Gelsin milletle karşılaşsın, milletle barışsın. Milletin seçtiği milletvekilleriyiz daha elimizi tutmadı. 'Seçilmiş insanları tanımıyorum' üslubunu son derece kınıyorum." şeklinde konuştu. Rektörün Türkiye Cumhuriyeti başbakanına 'baş bayi' dediğini hatırlatan Başkurt, "Eleştiriye açığız. Ama üslubu Malatya'yı sürekli germektedir. Çoğu gitti azı kaldı, süresi daraldı, şimdi hangi siyasi partiye kapağı atarım düşüncesinde." dedi.

Fakülte ile senato sınav ertelemesinde birbirini suçluyor

İnönü Üniversitesi'nde 'vize sınavlarını kim erteledi?' tartışması yaşanıyor. 14 Nisan'daki imtihanın Cumhuriyet Mitingi'ne katılımı artırmak amacıyla ertelendiğinin ortaya çıkmasının ardından Rektör Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) topu birbirine atmaya başladı. Sınavların miting için ertelendiğinin Zaman'da yer almasından sonra kamuoyuna yazılı bir açıklama yapan Rektör Hilmioğlu, "Sınav tarihlerini belirleme yetkisi senatonun değil, ilgili akademik birimlerindir." demişti. İİBF Dekanlığı'nın sınavları erteleme kararında ise şöyle deniyor: "Üniversitemiz senatosunun 20.03.2007 tarih ve 2007/4-4-1 sayılı kararı uyarınca, fakültemiz yönetim kurulunun fakültemizdeki lisans programları bahar yarıyılı ara sınavları ile ilgili 08.03.2007 tarih ve 2007/3-1 sayılı kararın iptaline, söz konusu sınavların 28 Nisan 2007 ile 06 Mayıs 2007'yi kapsayan tarihlerde yapılmasına ve durumun rektörlük makamına arzına oybirliği ile karar verildi."


zaman

 

 



Bu haber 315 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,874 µs