Teröre hodri meydan | " /> Teröre hodri meydan | "/>

En Sıcak Konular

Teröre hodri meydan

23 Eylül 2010 09:00 tsi
Teröre hodri meydan AK Parti genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, BDP’yle Hakkari saldırısı nedeniyle ertelenen görüşmenin bir ya da iki gün içinde yapılacağını duyurdu. İlk kez alınan bu kararı iyi irdelemek gerekiyor. Çünkü teröre siyasi alanda ilk kez hodri meydan

Türkiye’de ne zaman olumlu bir gelişme olsa derin yapılar harekete geçiyor ve nokta atışlı hamlelerle kan dökülerek olumlu gelişmelerin önüne geçiliyor. 1993’te 33 askerin şehit edilmesinden başlanarak bu süreç masaya yatırılabilir.

Aslına bakılırsa sorun, her olumlu gelişmeyi baltalamak için PKK ya da derin yapılanmaların harekete geçerek bunu baltalamaya çalışmaları değil. Çünkü onlar zaten görevlerini yapıyorlar. Onların işlevi bu… PKK ya da Türkiye’nin içinde bulunan illegal yapılanmalardan makul davranmalarını bekleyemezsiniz.

Sorun, her olumlu gelişmenin baltalanmasına müsaade etmek. Örneğin 1993 yılında 33 askerin şehit edilmesi PKK sorununun bitirilmesi çalışmalarını engellememeliydi. Bunun psikolojik bir operasyon olduğu görülmeli ve yola devam edilmeliydi. Ancak edilmedi.

PKK ya da derin güçler, olumlu gelişmeler öncesinde yaptıkları saldırıların işe yaradığını biliyor. Bu yüzden, her olumlu gelişme öncesinde aynı silahı kullanıyor. Yeniden saldırıyor yani.

Şimdi PKK terör örgütünün dağdan indirilmesi ve 30 yıldır yapılan kanlı mücadelenin sona ermesi için oldukça verimli gelişmelerin olduğu biliniyor. PKK, referandum öncesinde tek taraflı ateşkes ilan etti, şimdi bu ateşkesi daimi yapıp yapmamayı tartışıyor.

Ateşkesin bitmesine bir gün kala Hakkari’de yolcu otobüsüne kanlı bir saldırı düzenleniyor. Bunun üzerine BDP, hükümetle bir görüşme yapmak istediklerini, bu görüşmeyi engellemek için bu saldırının yapıldığını belirtiyor. Daha sonra görüşme gerçekleşmiyor. En azından erteleniyor.

Görüşme konusunda birkaç gündür haber alamayınca aslına bakılırsa endişelendik. Bir olumlu gelişmenin daha teröre kurban gideceği düşüncesine kapıldık.

Ancak konuyla ilgili ilk iç ferahlatan açıklama dün Cemil Çiçek’ten geldi. Çiçek, parlamentoda bulunan her siyasi partiyle görüşebileceklerini söyledi. Bugün de Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, BDP’yle görüşmenin bir iki gün içerisinde gerçekleşebileceğini açıkladı.

Açık konuşalım; bu hayra alamet. Çünkü ilk kez, yapılan bir terör saldırısı, amacına ulaşmamış, olumlu beklentiler oluşturan bir görüşmeyi sabote edememiş olacak.

Görüşme talebi, BDP’den geldi. Büyük bir ihtimalle konu, tek taraflı ateşkes süreci olacak.

Ne olursa olsun, ne konuşulacak olursa olsun… Bu görüşme önemli. Görüşmenin geleceğinin PKK ya da derin güçlerin insafına bırakılmaması da…

Hemen heyecanlanmamak gerekiyor ancak galiba silah bırakma konusunda çok önemli bir dönemden geçiyoruz. Öcalan’ın açıklamaları da bunu kanıtlıyor.

Bu sürece nasıl geldiğimizi bir başka analizde çok özel bilgilerle anlatacağız.

www.iyibilgi.com özel



Bu haber 805 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,786 µs