En Sıcak Konular

Dr. Basa: Bülent Ersoy'un kadınlık vasfı yoktu!

0 0 0000 00:00 tsi
İstanbul'daki Cerrahpaşa, Haseki gibi büyük hastanelerde 25 yıl başhekimlik yapan Dr. Seyfi Basa; yıllar önce Bülent Ersoy'a verdiği 'kadınlık raporu'na dair ilginç bir itirafta bulundu! 

Nüfüs kağıdını aldı

Yeni Aktüel dergisinden Murat Yalnız'a konuşan Basa, 14 Nisan 1981'de Londra'da ameliyatla cinsiyet değiştiren Bülent Ersoy için yazdığı raporla ilgili şunları söyledi: "Gazinoda kadın olarak çalışabilmesi için rapora ihtiyacı vardı; bana geldi. Hayatta yalan nedir bilmem, bu yüzden Ersoy'a 'kadındır' raporu vermeye elim varmadı. O yüzden sadece 'genital organları kadın görünümündedir' yazdım! Bülent Ersoy ertesi gün o raporla Fatih Adliyesi'nden kadın nüfus kağıdı almıştı."

Ayrıntıyı çözemedi

Seyfi Basa, daha sonra kadın nüfus kağıdı iptal edilerek yurtdışına giden Ersoy'un, Özal döneminde Türkiye'ye döndüğünü hatırlatarak şu bilgileri verdi: "Kadın olarak gazinoya çıktığı ilk gece onu dinlemeye gittim. Sahneden inip yanıma geldi. Sarıldık öpüştük, teşekkür etti. Çünkü verdiğim raporun mahiyetini anlamamıştı! Aslına bakarsanız sadece o değil, kimse anlamamıştı! Raporda yer alan 'genital organları kadın görünümünde' cümlesindeki o ince ayrıntıyı kimse çözememişti."

Yakışıklı bir erkekti

"Bülent Ersoy'u daha ilk sahneye çıktığı andan beri çok iyi tanırdım" diyen Seyfi Basa, "Kadınlık ameliyatına gitmeden bana danışmıştı. Vazgeçirmek için çok nasihat ettim. Çünkü çok yakışıklı bir erkekti ve bana sorarsanız; kadınlık vasfı yoktu!" dedi. Sedef hastalığı tedavisindeki başarılarıyla tanınan Basa, fikrinin hâlâ değişmediğini belirterek, "Bence lüzum yoktu ama erkek kalsaydı, bu kadar başarılı olamayabilirdi" diye konuştu.

Sabah



Bu haber 1,900 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,635 µs