En Sıcak Konular

Tansel Çölaşan'a ADD'den tepki

22 Eylül 2010 16:49 tsi
Tansel Çölaşan'a ADD'den tepki ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan'ın, "anayasa değişikliği" referandumunda 'evet' oyu kullanan yüzde 58'lik kesimi ihanetle suçlamasına, kendi üyelerinden de tepki geliyor.

Denizli'nin Acıpayam ilçesi ADD üyesi Hatice Özen, 'evet' oyu kullandığını belirterek, Çölaşan'ın kendi düşüncesi dışındaki kişileri gaflet, dalalet ve hıyanetle suçlamasını 'hastalıklı bir düşünce yapısı' olarak değerlendirdi.

Çölaşan'ın sözlerini televizyondan duyduğunu belirten Özen, "Yıkıcı ve üzüntü verici bir andı, çünkü kendim de 'evet' oyu kullanmıştım. Bu şekilde bir genellemenin yapılmış olması, ADD Genel Başkanı'nın ağzından bu türlü bir söylemin çıkması beni kırdı açıkçası. Beni kırmasından ziyade, böyle bir söylemin derneğe nasıl zarar vereceğini düşünmeye başladım." dedi. Tansel Çölaşan'ın, kendi düşüncesi haricindeki insanları 'hıyanet' gibi ağır sözlerle suçlamasının sağlıklı bir insanda olamayacağını vurgulayan Hatice Özen, şöyle konuştu: "Kendi düşüncesi haricindeki insanları 'gaflet, dalalet ve hıyanet içinde' diyerek bu kadar ağır sözlerle eleştirmesi, bence hastalıklı bir düşünce yapısını gösteriyor. Korkuları olan bir insanı gösteriyor. Sağlıklı bir insan ve ruh yapısı göremiyorum."

Atatürkçü fikirlerin yayılması, derneğin geleceği ve geniş bir tabana ulaşmasını isteyen Özen, bu çalışmanın genel başkan Tansel Çölaşan'la yapılamayacağını dile getirdi: "Halktan gelen tepkileri gördüğünüz zaman bunun sebepleri daha iyi anlaşılacaktır. Yapıcı değil, kesinlikle yıkıcı pozisyonda gitmektedir. Sayın genel başkanımızın şu anki davranışı, bence derneğin gücünü kullanarak kendi düşüncelerinden ibaret olan zihniyetini ortaya koymasıdır."

ADD'nin, düşünce yapısı olarak CHP'ye yakın olduğunu vurgulayan Özen, oysa bütün partilere aynı mesafede olması gerektiğine dikkat çekti. Özen, bu düşüncesini şu sözlerle dile getirdi: "Bugüne kadar ADD'ninCHPile samimi bir duruşu vardı. Bu demek değildir ki içinde sağ görüşlü insanlar olmasın ama öyle kemikleşmiş bir yapı var ki birçok insan artık ADD'den kaçar durumda. ADD, bir parti değildir. Kuruluş amacına göre hayatiyetini devam ettirmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

ADD'nin, dışarıdan bakıldığında insanların duygularına, düşüncelerine değer verdiğinin düşünüldüğünü, oysa içeride durumun hiç de öyle olmadığını açıklayan Hatice Özen, şunları kaydetti: "İnançlarınıza hoş bakılmayabiliyor. Söylemelerinize hoş bakılmayabiliyor. Hayat tarzınıza hoş bakılmayabiliyor. Bu durum ADD'de oldukça yaygın." Özen ayrıca ADD Genel Başkan Tansel Çölaşan'ın açıklamalarında, 1980 öncesi olaylara doğru bir yönlendirme ve bir darbe çağrısı hissettiğini sözlerine ekledi. 

ZAMAN



Bu haber 1,125 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,961 µs