En Sıcak Konular

Erdoğan: "Yan gelip yatma yeri değil"

0 0 0000 00:00 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Başbakanlık makamı, bakanlık makamı, parlamento yan gelip yatma yeri değildir'' dedi.

Karadeniz Sahil Yolu'nu resmen açan Başbakan Erdoğan, Giresun ve Trabzon'un ilçe ve beldelerinde, vatandaşlara hitap etti.
 
Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yaptığı konuşmada Erdoğan, ''Başbakanlık makamı, bakanlık makamı, parlamento yan gelip yatma yeri değildir. Biz bunu bilerek yola çıktık. Böyle de devam edeceğiz'' dedi.
    
Erdoğan, Kutlu Doğum Haftası'nda bulunulduğunu hatırlatarak ''Sevgililer sevgilisini tekrar yad edeceğiz. Diyoruz ki, onun bizlere çizdiği çizgide yolumuza devam ettiğimiz sürece inanıyorum ki bizim birbirimize olan kardeşlik bağlarımız daha da artacak. Çünkü o ufuk peygamberdir, çünkü o netice, özetin özeti olan bir peygamberdir. Herşey onun şahsında toplanmıştır ve onun ahlakı ile ahlaklanmak, inanıyorum ki bizi çok farklı bir noktaya taşıyacaktır'' dedi.
    
"16 yıl hortumculara çalıştılar"

Beşikdüzü ilçesinde de vatandaşlara hitap eden Erdoğan, Karadeniz Sahil Yolu'nun 4.2 milyar dolara mal olduğunu hatırlatarak, ''Hortumları kesmeseydik bunları yapabilir miydik. 16 yıl hortumculara çalıştılar. Bu hükümet 4 yılda bitirdi. Çünkü bu hükümetin hortumcularla işi yoktu'' şeklinde konuştu.
    
Trabzon'daki temaslarını tamamlayan Erdoğan, Rize'ye hareket etti.

Karadeniz Sahil Yolu resmen açıldı
 
İlk büyük ihalesi 1987 yılında yapılan, birçok hükümet ve bakanın görev aldığı Karadeniz sahil yolu, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle resmen açıldı.
 
Açılışta konuşan Başbakan Erdoğan, hedeflerinin Karadeniz Sahil Yolu'nu sahilden İstanbul'a ulaştırmak olduğunu belirtti ve ''Bunu yaptığımız zaman dünyanın en uzun sahil yoluna Türkiye kavuşmuş olacak'' dedi.
 
Başbakan Erdoğan, çalışmalara başlandığını, şu anda Samsun-Bafra arasının yapıldığını belirterek, Samsun-Bafra'dan sonra çalışmalara devam edeceklerini Sinop- Kastamonu kısmını da gerçekleştirerek Karadeniz Sahil Yolu'yla üçüncü köprüyü birleştireceklerini kaydetti.
 
Sahil yolunun özellikleri

Yaklaşık 4.2 milyar dolara mal olan 542 kilometrelik Karadeniz Sahil Yolu'nda, 27 kilometre uzunluğunda 263 adet köprü, 41 kilometre uzunluğunda 12 adet tek tüp tünel, 18.5 kilometre uzunluğunda 20 adet çift tüp tünel yer alıyor.
 
Karadeniz Sahil Yolu, Samsun'dan Sarp'a kadar, 6 il, 63 ilçe, 17 bucak merkezi, 9 liman, 2 havaalanı ve birçok yerleşim birimine hizmet verecek.

cnn



Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,961 µs