En Sıcak Konular

Başörtüsü yasağı gerekli

22 Eylül 2010 11:39 tsi
Alman kadın hakları savunucusu Alice Schwarzer, okullarda başörtü yasağının gerekli olduğunu söyledi.

Almanya'da tanınan kadın hakları savunucusu Alice Schwarzer, okullarda başörtü yasağına ihtiyaç olduğunu öne sürdü.

Schwarzer'in, İran'da ''örtünmek zorunda kalan kadınları'' anlattığı "Büyük Örtünme-Uyum İçin, İslamcılığa Karşı" adlı kitabını perşembe günü raflardaki yerini alacak.

Alice Schwarzer, kitabını ve düşüncelerini Focus dergisinin internet sayfası olan "FOCUS Online"a verdiği röportajda anlattı.
Burkanın Avrupa çapında kamusal alanda yasaklanmasını istediğini belirten Schwarzer, ''Okullarda başörtü yasağına ihtiyacımız var'' dedi.

İslam ülkelerinde kadınların burka taşımak zorunda olduğunu, aksi takdirde idam cezasına bile çarptırılabildiğini öne süren Schwarzer, burkanın kadınların aşağılanmasının bir ifadesi olduğunu savundu.

MİNARE İNŞAATINA KİMSE KARIŞAMAZ
Minare inşaatına ise, propaganda amacıyla kullanılmadığı sürece hiçbir şeyin söylenemeyeceğini ifade eden Schwarzer, İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) gibi bazı Müslüman derneklerin ise haklı olarak Anayasayı Koruma Dairesi tarafından izlendiğine inandığını söyledi.

Kitabının, Almanya'da yaşayan Müslüman göçmenleri eleştiren Thilo Sarrazin'in "Almanya Kendini Yok Ediyor" adlı kitabından ne farkı olduğunun sorulması üzerine de Schwarzer, Sarrazin'in Müslümanları ve İslamiyet'i, kendisinin ise İslamcıları eleştirdiğini, çünkü İslamcıların kurbanlarının başında ülkede yaşayan Müslümanların geldiğini belirtti.

AYDIN MÜSLÜMAN OLAN ALEVİ DERNEĞİ İKİNCİ BAŞKANI
Schwarzer, ''aydın Müslüman'' olarak Almanya Alevi Toplumu 2. Başkanı Ali Ertan Toprak'ı gördüğünü söyledi. Schwarzer, ayrıca "Türk avukat kadını'' ve ''sade inançlı bir insanı'' da ''aydın Müslüman'' olarak gördüğünü" kaydetti.

Sarrazin'in de Almanya'da paralel toplumların oluşturulmasını, kadınların başörtüsü takmasını eleştirdiğini, bu nedenle kendi görüşleri ile benzerlik olduğu şeklinde bir yorum yapılmasına karşılık Schwarzer, kendisinin de bazı olumsuz gelişmeleri eleştirdiğini, ancak bunu Sarrazin gibi savunmak amacıyla değil, daha iyi bir uyum sağlanması ümidi ile yaptığını söyledi.

Schwarzer, Sarrazin gibi kendisine yönelik sözlü saldırılardan endişe edip etmediği şeklindeki soru üzerine, feminist olarak buna alışık olduğunu, ayrıca 30 yıldan bu yana İran'da gördüklerini yazdığını ve gerçekleri yazmanın her zaman doğru olduğunu ifade etti.



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,432 µs