En Sıcak Konular

Arınç: Her kurum kendi sınavını yapsın

22 Eylül 2010 11:14 tsi
ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın istifasını doğal karşılayan Başbakan Yardımcısı Arınç'tan, tartışma yaratacak bir öneri geldi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın istifasını 'doğal karşıladığını' belirterek, bundan sonra kurumların kendi sınavlarını yapmalarında fayda olduğunu söyledi.

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde düzenlenen 8. Altın Üzüm ve Kültür Festivali ile Üzüm Oteli'nin açılış törenine katılan Arınç, gazetecilerin ÖSYM Başkanı Yarımağan'ın istifasıyla ilgili sorusunu yanıtladı.

ÖSYM'de yaşananın tam bir skandal olduğunu, olayın boyutlarının genişlediğini, konuyla ilgili savcılık soruşturmasının sürdüğünü belirten Arınç, şöyle konuştu:

''İş bu noktaya geldikten sonra onun başında bulunan bir kişinin istifasını doğal karşılıyorum. Önemli olan bundan sonra ÖSYM'nin yeniden yapılandırılmasıdır. Bu kurum, binlerce insanın iş imkanı için ter döktüğü, göz nuru verdiği önemli bir imtihanı hazırlıyor. Bugün yaşanan olaylara bakarsak bu kurumun daha çok şeffaf, denetlenebilir ve güvenlikli olması lazım. Bu birinci şart.

İkinci şart, binlerce insan belli bir puan alarak kurumlara yerleştirilmek için sınava giriyor. Herhalde bundan sonra kurumların ayrı ayrı kendi sınavlarını yapmalarında fayda var. Görünen o ki, böyle bir merkezi sistemde soruların elden çıkarılması veya suistimali çok daha kolay oluyor.

Hükümetimiz bu konuda Milli Eğitim, YÖK ile çalışarak en güvenlikli, şeffaf ve denetlenebilir bir sınav mekanizmasını kuracaktır. ÖSYM'nin geldiği bu noktada mutlaka bir değişime ihtiyaç görüyorum.''

ajanslar



Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,932 µs