En Sıcak Konular

Yumurtalarımı çaldılar!

0 0 0000 00:00 tsi
Yumurtalarımı çaldılar! Beyhan Özbek, doku nakli amacıyla bir özel hastanede ameliyat masasına yattığını, ama yumurtalarının çalındığını öne sürerek savcılığa başvurdu. Özbek, "Ben çocuk sahibi olamayacağım. Benim çalınan yumurtalarımla kısır bir kadın çocuk sahibi yapılacak"

Antalyalı  26 yaşındaki Dursun Beyhan Özbek, gırtlak kanseri olan babasının tedavisi için gereken parayı bulmak amacıyla bir arkadaşının önerisi üzerine KKTC’deki bir tüp bebek merkezine 1000 dolar karşılığında doku transferi yaptırmak istedi. Özbek, iddiaya göre, tüp bebek merkezi tarafından Antalya’daki bir özel hastaneye yönlendirildi. Dursun Beyhan Özbek ile özel hastanede S.K. adlı doktor ilgilendi. Doktor, 6 doz iğne verdi ve bu iğneleri Özbek belirli günlerde yaptırdı. Doktor S.K. tarafından yeniden muayene edilen Dursun Beyhan Özbek, ardından yılbaşı gecesi uçakla KKTC’ye gönderildi. Özbek, tüp bebek merkezindeki ameliyat bitiminde zarf içinde kendisine vaat edilen 1000 doları aldı ve aynı gün uçakla Türkiye’ye gönderildi.

Antalya’ya döndüğünde karnındaki şişlik inmeyince Antalya Devlet Hastanesi’ne giden Özbek, Dr. Musa Akşit tarafından ameliyata alındı. Özbek’in rahminden sadece doku transferi yapılmayıp yumurtalıklarının kazındığı, bu yüzden iç kanama geçirdiği belirlendi. Dursun Beyhan Özbek, bunun üzerine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Doktorlar, Özbek’e, erken menopoza girebileceğini ve bir daha çocuk sahibi olamayacağını söyledi.

Çılgına dönen Özbek, avukatı Rumi Mercan ile adliyeye gelerek özel hastane ve burada görevli doktorlar S.K. ile İ.D. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Özbek, şunları söyledi:

"Kıbrıs’taki merkezi ilk aradığımda boyumu, kilomu, tüm genetik özelliklerimi sordular. Şimdi anlıyorum ki, çalınan yumurtalarım benim boyumda ve bana benzeyen kısır bir kadına verildi ve çocuk sahibi yapıldı. Oysa, belki de ben çocuk sahibi olamayacağım. Çünkü, rahmim delik deşik edilmiş, yumurtalarım alınmış. Bana çocuğun olmayabilir denilince oturup ağladım. Ben bu durumdayken, özel hastaneden doktor İ.D. telefonla arayıp ’Doktorumu ve hastanemi rahatsız etmeyin. Yoksa hakkınızda savcılığa suç duyurusunda bulunurum’ diyerek tehdit etti."

Organ ticareti suçu işlediler

Dursun Beyhan Özbek’in avukatı Rumi Mercan, şikayetçi oldukları iki doktor ve hastanenin TCK’nın 91/1 maddesini ihlal edip "organ ve doku ticareti" suçunu işlediklerini iddia etti. Dr. S.K’nın 2001 yılında bebek ölümüne neden olduğu gerekçesiyle Tabip Odası tarafından "kınama ve bir ay süreyle meslekten men" cezası ile cezalandırıldığını, halen Antalya 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde sanık olarak yargılandığına ilişkin belge de savcılık dosyasına eklendi.
 



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,906 µs