En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu düğmeye bastı!

22 Eylül 2010 09:32 tsi
Kılıçdaroğlu düğmeye bastı! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, referandumda oy kullanamamasının yankıları parti içinde sürüyor.

Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamamasının faturası Özel Kalem Müdürü Hamret Erdemiş'e kesildi. Kılıçdaroğlu, yeni özel kalem müdürü ve danışmanın belirlenmesi için düğmeye bastı.CHPGenel Merkezi, genel seçimler öncesi Kılıçdaroğlu'nun birlikte çalışacağı bir özel kalem müdürü ve bir danışman kadrosu için arayışa geçti. Yeni ekip arayışı, "güvenilir bir isim" olması için de, sadece yakın çevreye haber verildi. Kılıçdaroğlu ile bire bir çalışacak iki kişilik kadro için aranan kriterler arasında "en az iki yabancı dil bilme ve genç olması" koşulları dikkat çekiyor.

12. kat kapandı

Genel merkezin "yabancı dil" şartına karşılık özellikle Erdemiş ile örgüt ve milletvekilleri arasında yaşanan tartışmalara dikkat çekilerek, "örgütü ve siyaseti iyi tanıyan bir ismin" getirilmesi gerektiği dile getiriliyor. Erdemiş'in görev başlamasından bu yana, genel başkanlık makamının bulunduğu 12. kat ile örgüt, milletvekilleri ve medya arasında yaşanan kopukluk dikkat çekiyor.

2 günlük suçlama

Erdemiş'in yanı sıra Kılıçdaroğlu genel başkan seçilince bir süre beraber çalıştığı eski genel başkan Deniz Baykal'ın özel kalem müdürü Nilgün Şahin'e de sorumluluk yüklendi.

Kılıçdaroğlu, bir süre Şahin ile çalışmış, ancak daha sonra Erdemiş görevlendirilmişti. Erdemiş, 11 Haziran'da göreve getirilirken, seçmen listeleri askıya Şahin'in görev aldığı 9 Haziran tarihinde çıktı. Listeler 22 Haziran'da askıdan indi. Yani listeler 2 gün Şahin'in özel kalem müdürlüğü sırasında, 11 gün ise Erdemiş'in görev yaptığı sürede askıda kaldı. Parti yönetimi, iki özel kaleme de Kılıçdaroğlu'nun ismini listede kontrol ettirmedikleri için tepkili.

Yönetim sorumlu

Konuyla ilgili ilk kez konuşan Şahin, "Eşyalarımı topladığım bir süreç. Görevimi bırakırken bu kontrolü yapmam beklenemez. Benden çok Hamret Hanım'ın sorumluluğunda. Eşyalarımı topladığım 2 gün için konu benim üzerime yıkılmaya çalışılmamalı" dedi. "Kaldı ki Hamret Hanım da bu konularda deneyimsiz" diyen Şahin şöyle devam etti:

"Asıl sorumluluk parti yönetiminde. Listeler 11 gün kadar askıda kaldı. 15 Temmuz'a kadar itiraz süresi vardı. Ben o tarihte de yoktum. Niye itiraz edilmedi bu sürede. Ortada sorumluluk ya da kabahat varsa kendilerinin."

Bizde hata olmaz

CHPAnkaraMilletvekili Nesrin Baytok'un özel kalem müdürlüğü döneminde de özel kalem müdür yardımcısı olarak görev yaptığını ve Deniz Baykal'ın evrak işlemleri ile bire bir kendisinin ilgilendiğini de anlatan Şahin, "Biz bu işleri bilen insanlarız. Deniz Bey de Oran'dan Angora'ya taşındı. Bütün işlemleri takip ettik. Deniz Bey'i bırakın, Deniz Bey'in torununun 2009 yerel seçimlerindeki kaydını da ben takip ettim. Bizim dönemimizde asla problem yaşanmazdı" dedi.

Yeşiller ile yeni sayfa açtık

CHP lideriKemal KılıçdaroğluBerlin'deki temasları çerçevesinde Yeşiller Partisi Eş Başkanları Claudia Roth ve Cem Özdemir'le bir araya geldi. CHP lideri, Yeşiller Partisi ile ilişkilerde yeni bir sayfa açıldığını söyledi.

CHP'nin çağdaş demokrasiden yana tavır koyan bir parti olduğunu belirterek Yeşiller'in çevre konusundaki duyarlılıklarını paylaştıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, Yeşiller Eş Başkanları'nı Türkiye'ye davet etti.

AB için destek

Cem Özdemir ise görüşmenin ardından CHP ile Yeşiller arasında güzel bir diyalog sürecinin başladığını belirtti. Özdemir, "Bizim desteğimiz iktidara yönelik bir destek değildir. Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine yönelik bir destektir" dedi. Claudia Roth ise CHP'nin Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde daha net bir tutum sergilemesi gerektiğini söyledi. 

BUGÜN GAZETESİ



Bu haber 786 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,915 µs