En Sıcak Konular

Çölaşan'a tepki büyüyor

22 Eylül 2010 09:07 tsi
Çölaşan'a tepki büyüyor Referandumda 'evet' diyenleri ihanetle suçlayan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan'a tepkiler büyüyor.

Çölaşan, önceki gün katıldığı Habertürk TV'de sözlerinden dolayı özür dilememiş, bu sefer de Türkiye'nin yüzde 15'ini hıyanet içinde bulunmakla suçlamıştı.

Emekli Başsavcı Reşat Petek, Zaman'da yer alan haberde Çölaşan'ın açıklamalarını "Yüzde 58'i gaflet ve dalalet içinde görmek, aydınlıktan korkan yarasaların durumuna benziyor. Demokrasiden korkanların bakış açısı Çölaşan'ınki." sözleriyle eleştirdi.

Gazeteci Nazlı Ilıcak, Çölaşan'ın evet diyenlere söyledikleriyle ilgili toplu dava süreci başlarsa buna katılacağını söyledi. Sanatçı Zeynep Tanbay da Çölaşan'ın 'ihanet' açıklamasına şu tepkiyi gösterdi: "Referandum, hayır diyen kesimin demokrat olmayı içselleştirememiş olduğunu gösteriyor. Bu referandum Türkiye'nin anti-demokratlarını ortaya çıkardı. Kabullenememe hâlâ devam ediyor. Bu millet kimseden nefret etmeye meyilli değil. Vazgeçsinler artık dindarından, Kürt'ünden nefret ettirmekten. Yüzde 58 bunun cevabıdır, yüzde 15'in hıyanetliği diye bir şey yoktur."

REŞAT PETEK: ÇÖLAŞAN, ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜNÜN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYOR

Çölaşan'ın diğer tartışmalı açıklamasıDanıştaysaldırısının üzerinden 4 yıl geçtikten sonra yaptığı savunmaydı. Saldırının ardından "Saldırgan tekbir getirdi, 'Allah'ın askeriyiz' dedi." şeklinde iddialarının yalan olduğu ortaya çıkan Çölaşan, bu açıklamayı, polisin kendisine verdiği bilgiye dayanarak yaptığını ileri sürdü. Ancak hangi polisten aldığını açıklamadı. Nazlı Ilıcak, bu savunmaya da tepkili.

Çölaşan'ın o dönemde bu ifadeleri sanki kendisi saldırgan Alparslan Arslan'ın ağzından duymuş gibi açıkladığını hatırlatan Ilıcak, "Danıştay saldırısıyla ilgili bilgilerini tazelemesi gerekirdi, ancak hâlâ orada kalmış. Davanın seyri çok değişti. Ergenekon'la birleşti." ifadelerini kullandı. Zeynep Tanbay, "Danıştay saldırısıyla ilgili söylediklerini de yutan yok artık Türkiye'de." eleştirisini yöneltti.

Reşat Petek de Tansel Çölaşan'ın Danıştay saldırısıyla ilgili ilk günkü açıklamalarının hâlâ arkasında olduğunu kaydetti. Petek, şu ifadeleri kullandı:

"Çölaşan,Ergenekonterör örgütünün, kamuoyunda meydana getirmek istediği infiale ve dindar kesimi suçlamaya yönelik çabalarına doğrudan yardımcı oluyor. Ergenekon örgütünün değirmenine su taşıyor. Yüksek hâkimlik yapmış bir kimse eğer Danıştay cinayetinin aydınlanması noktasında bir görüşü var da gerekli makamlara iletmiyorsa görevini yapmıyor demektir. Bu bilgileri kamuoyu oluşturmak için birterörörgütünün istediği istikamette konuşmak yerine soruşturma ve kovuşturma ile yetkili makamlara iletse adalete hizmet etmiş olur. 'Gerçek mahkemelerde yargılanılsa benim dediğimin doğru olduğu çıkacaktır.' diyen Çölaşan, Danıştay saldırısı ile ilgili yargılama yapan mahkemeleri tanımıyor zaten."

 



Bu haber 757 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,477 µs