En Sıcak Konular

Türkiye'de bulunmayan intihar hapıyla keşif

22 Eylül 2010 08:20 tsi
Türkiye'de bulunmayan intihar hapıyla keşif İskenderun Deniz Üssü'ne saldırı ve Osmaniye'de bir subay eşinin şehit edildiği eylemin sorumlusu olduğu tespit edilen Abuzer Doymaz adlı terörist, İstanbul'da sansasyonel eylemler için keşif yaparken yakalandı. Doymaz, suçüstü yakalanacağını anlayınca

İskenderun Deniz İkmal Komutanlığı saldırısında 7 askerimizin şehit edilmesi ile Osmaniye'de jandarmaya roketli saldırı düzenlenerek subay eşi Pınar Akdağ'ın şehit edilmesi eylemlerini gerçekleştiren PKK Özel Kuvvet bombacısı 'Zerdeşt' kod adlı Abuzer Doymaz üzerinde intihar hapıyla birlikte İstanbul'da yeni bir bombalı saldırı hazırlığındayken yakalandı.

Doymaz'a yardım yataklıkta bulunan ağabeyi ve ağabeyinin eşi de gözaltına alındı. Polis, Halkalı'daki polis ve askeri servis araçlarına yönelik bombalı saldırıları da Doymaz'ın yaptığı yönündeki istihbaratı da değerlendirmeye aldı.

SATICI TEŞHİS ETTİ

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Alanya'da 3 kişinin yaralandığı bombalı eylemin ardından motosiklet satıcısının teşhis ettiği 5 yıl bomba eğitimi alan Abuzer Doymaz'ın İstanbul'a sansasyonel bir eylem için geldiği bilgisine ulaştı. Ekipler 26 yaşındaki Doymaz'ı yakın takibe aldı. Polis, teröristin bir askeri alan ve bir emniyet müdürlüğü ile bazı turistik mekanlarda, ses getirecek bombalı eylemler için fotoğraf çekerek keşif yaptığını belirledi. Ekipler Doymaz'ın keşif çalışmasını hem kameraya hem de fotoğraf makinesiyle kayda aldı.

HİÇBİR ECZANEDE YOK

Doymaz'ın bombalamayı planladığı yerlerin sansasyonel eylemler için uygun yerler olması nedeniyle polis hemen operasyon için düğmeye bastı. Keşif yaptığı sırada suçüstü yakalanan Doymaz'ın üzerinde yapılan aramalarda, Türkiye'de hiç bir ecza deposunda bulunmayan intihar hapı bulundu. Polis gözaltı sırasında Doymaz'ın bu hapı kullanmasına izin vermedi.

İTİRAF ETTİ

Abuzer Doymaz'ın polis ifadesinde karıştığı kanlı eylemleri itiraf ettiği öğrenildi. Doymaz'a kanlı eylem talimatını veren kişinin "Panzer Kemal" kod adlı Medeni Sayılgan olduğunu söyledi. Medeni Sayılgan'a, polis panzerine roketli saldırı düzenlemesinin ardından, örgüt tarafından "Panzer Kemal" kod adı verildiği öğrenildi.

ÜNİVERSİTEYE GİREMEYİNCE

2005 yılında üniversite sınavını kazanamayınca örgüte katılma kararı veren Doymaz'ın ilk önce Kuzey Irak'ta depocu olarak çalıştığı daha sonra kendi isteğiyle örgütün Özel Kuvvetleri'ne katıldığı ve 5 yıl boyunca burada bombalama ve suikast eğitimi aldığı belirlendi.

HALKALI SALDIRILARIYLA BAĞLANTILI

Doymaz'ın Halkalı'da 17 yaşındaki Buse Sarıyağ'ın da öldüğü askeri servis aracına saldırı ile yine Halkalı'da polis servisine yönelik bombalı saldırıyla bağlantılı olduğu düşünülüyor. Polisin iki saldırıyla ilgili bu yönde yeni bir çalışma başlattığı öğrenildi.

Hükümet Konağı'nı kayda alıyordu

PKK Özel Kuvvet bombacısı 26 yaşındaki 'Zerdeşt' kod adlı Abuzer Doymaz üzerinde intihar hapıyla birlikte İstanbul'da Zeytinburnu Hükümet Konağı önünde keşif yaparken yakalandı. Suçüstü yakalanan Doymaz'ın üzerinde yapılan aramalarda, Türkiye'de hiç bir ecza deposunda bulunmayan intihar hapı bulundu. Polis, Doymaz'ın hapı yutarak intiharına izin vermedi.

Emri veren 'Panzer Kemal'

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yaptığı eylemleri itiraf eden Doymaz, İskenderun'da 7 denizci askerimiz ile Osmaniye'de subay eşinin şehit edilmesi eylemlerinin talimatını veren kişinin PKK'nın Amonos Dağı sorumlusu "Panzer Kemal" kod adlı Medeni Sayılgan olduğunu itiraf etti. Doymaz, birlikte eyleme gittiği suç ortaklarının isimlerini ise söylemedi. Alanya'daki bombalı saldırının ardından bazı görgü tanıkları ile Doymaz'a motosiklet satan bir kişinin Doymaz'ı fotoğraflarından teşhis ettiği öğrenildi. Operasyonda Doymaz'la birlikte terör örgütüne yardım ve yataklık suçlamasıyla 9 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 6'sı emniyetten serbest bırakılırken 2'si kadın 3 kişi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme ise Doymaz ve bir kişinin tutuklanmasına, bir kişinin de tutuksuz yargılanmasına karar verdi

Yeni Şafak



Bu haber 1,626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,194 µs