En Sıcak Konular

Alparslan Arslan'ın annesi: Ben oğlumu tanıyamıyorum

21 Eylül 2010 18:49 tsi
Birinci "Ergenekon" davasında tutuklu sanık Alparslan Arslan’ın annesi Hatice Porsor Arslan tanık olarak ifade verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, Arslan’ın avukat arkadaşı Serkan Toper’in tanık olarak beyanlarının alınmasının ardından annesi Hatice Porsor Arslan’ın dinlenilmesine geçildi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, anne Arslan’a, Alparslan Arslan oğlu olduğu için tanıklık yapmayabileceğini, doğruyu söylemesi gerektiğini, yalan beyanda bulunması halinde ceza yaptırımı olduğunu hatırlattı. Arslan da bildiği her şeyi söyleyeceğini belirterek, "Oğlum rahatsızdır" dedi.

Anne Arslan, Danıştay saldırısından 1 ya da 2 ay önce Elazığ’a gelen oğlunun çok kötü bir halde olduğunu ifade ederek, "Bakışları, gözlerinin rengi değişmişti. Yemek istemiyordu. Sürekli yatıyor, kitap okuyordu. Çok sinirliydi.

Babasına söylediğimde, ’Gençtir, geçer’ diyordu. Kendisine sorduğumda, ’Üstüme okuttum, 6 saat kadar uyudum, rahatladım’ deyince, böbreklerine baktım almışlar mı diye. Bana güldü" dedi.

Daha sonra İstanbul’a dönen oğlunu sık sık telefonla aramaya başladığını, ancak her zaman ulaşamadığını ifade eden Hatice Porsor Arslan, Danıştay saldırısına 1 hafta kala da oğluyla görüştüğünü, yiyecek hazırlayıp otobüsle oğluna gönderdiğini, ancak bununla ilgili aradığı oğlunun kendisine çok sert davranarak telefonu kapattığını söyledi.

Danıştay saldırısını televizyonda gördüğünü anlatan Arslan, "Oğlumu hazırladılar, bu hale soktular. Hazırlayıp oraya koydular. Felaket geldi başımıza. Kendimi kaybettim. Sonra görmeye geldiğimizde yüzü mosmordu. Doğru dürüst tahlil yapılmadı. Ben Ankara’da savcıya, ’Bu benim oğlum değil’ diye söyledim. ’Beni tanımıyor’ dedim. O zamandan beri ben oğlumu tanıyamıyorum. Kim yaptıysa, ben oğlumu istiyorum" derken gözyaşlarına hakim olamadı.

Arslan, 5 yıldan beri oğlunu tanıyamadığını tekrarlayarak, bütün her şeyin oğlunun üstüne yıkıldığını, Ankara’daki yargılamada şahit görmediklerini söyledi. Danıştay saldırısı sırasında kameraların arızalı olduğuna işaret eden Arslan, günümüzde bakkallarda bile kamera bulunduğunu anlattı.

Saldırıdan sonra oğlunun arkadaşlarıyla görüştüklerini, 8-10 kez Salih Kurter’in evine gittiklerini dile getiren Arslan, "Belki bir şeyler söyler, bildiği vardır diye gittik. Bize Alparslan’ın okunduğunu söyledi. Cin çıkarmışlar. Alparslan’ın muskası benim yanımda, çantamda taşıyorum" deyince Başkan Şengün, "Oğlunu iyi etmedi, sizi de iyi etmesin" dedi.

Arslan, muskanın iyi niyetle yapıldığının söylendiğini kaydetti.

Duruşma, Hatice Porsor Arslan’ın savcıların sorularını yanıtlamasıyla devam ediyor.



Bu haber 1,037 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    22,492 µs