En Sıcak Konular

Başsavcı Nuri Ok da ‘uzlaşı’ dedi

0 0 0000 00:00 tsi
Başsavcı Nuri Ok da ‘uzlaşı’ dedi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye’nin çok önemli bir sınavdan geçeceğini dile getirdi ve dayatmaya demokraside yer yoktur” dedi... İşte Ok'un köşk seçimi ile ilgili son çıkışı...&nb

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, Cumhurbaşkanlığı seçimi sınavından, bu makamın saygınlığının korunması ön planda tutularak başarıyla çıkılmasının, herkesin ve her kesimin beklentisi olduğunu söyledi.

Dün Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı ziyaretinde, gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı seçimi, TBMM’nin en az 367 üye ile toplanması gerektiği tartışmalarıyla ilgili sorularına, “Yarın (bugün) Mersin’de Cumhurbaşkanlığı ile ilgili görüşlerimi açıklayacağım. 367 ile ilgili çok şeyler söylendi. Giderse, Anayasa Mahkemesi kararını verecektir” diyen Nuri Ok, dün Mersin Barosu’nda bir konuşma yaptı. Konuşmasında 367 tartışmalarıyla ilgili cümleler yer almadı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye’nin çok önemli bir sınavdan geçeceğini dile getiren Ok, özetle şöyle konuştu:

TÜRKİYE’NİN SINAVI


Türkiye Cumhuriyetini ve Türk ulusunu temsil eden, bu yüce ve saygın makama layık, işlevine ve temsil görevine uygun, Anayasa’da yer verilen yemininde öngörülen niteliklere sahip ismin, geniş alanda, saydamlık içinde, uzlaşı sağlanarak seçilmesinin demokratik tavrın sınavı olacağı bilinmelidir.

RAHATSIZ EDER


Sınavdan başarısız çıkılması, zaten parlamenter sistemle bağdaşmayan çok fazla yetkilerle donatılmış cumhurbaşkanını sürekli tartışmalı kılar ki hem halkımızı, hem cumhurbaşkanını ve hem de demokratik anlayışı rahatsız edecektir. Bu yüce makamın saygınlığının korunmasının birinci planda tutulacağı umudu, herkesin ve her kesimin beklentisidir. Sayısal çoğunluğun bu sınavdan başarı ile çıkmasının, bir anlamda demokratlığın, demokrasiye inancın bir göstergesi olacağını.

DAYATMAYA YER YOK


Dayatmaya, demokraside yer yoktur. Uzlaşı kültürü gelişmemişse, demokratik olgunluk kazanılmamış demektir. Demokratik sistemde sayısal çoğunluk her şey değil. Aksine anlayışın demokratik olmayacağı, demokrasinin içinin mutlaka evrensel değerlerle, ilkelerle, hukukla ve özgürlüklerle doldurulması gerekeceği, bunlar olmadığı takdirde demokrasinin sözde kalacağı artık herkesçe bilinmektedir.

 

    
 
vatan
 



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,456 µs