En Sıcak Konular

'Kılıçdaroğlu'nun yerinde olsaydım...'

21 Eylül 2010 14:44 tsi
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Bu Sabah Tv8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan'ın Sunduğu, Erkan Tan İle Başkent'ten Programına Konuk Oldu. Kurtulmuş, Referandum Sonucunu Değerlendirdi.

Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyeceğiz

Kurtulmuş, Anayasa paketine evet diyerek, Ak partinin hırsızlığına, yolsuzluğuna, kötü yönetimine evet demiş olduğu iddialarına yönelik şöyle konuştu,
“Tam tersine burada bunlarla ilgili herhangi bir şey yok. Tersine biz Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyeceğiz lafını her yerde söylüyoruz. Bu laflarımız doğrudan yolsuzluk, haksızlıkların üzerine söylenmiş laflar. En net tavrı bunları söyleyerek ortaya koyuyoruz. Ama bu başka bir şeydir, Anayasa oylaması başka bir şeydir.”

Bu Millet Ak Parti'ye Rağmen % 58 Oy Verdi

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan'ın referandumda evet diyenleri ‘gaflet, dalalet ve ihanet' içinde olmakla itham etmesini,
“Tam da zaten % 58'in gerekçesi bu kafa yapısı. Tek partici, millet bilmez, bizim dediğimizin onaylanması lazım diyen jakoben zihniyete karşı % 58 verildi. Bu kampanya bir kamplaşma şeklinde olmasaydı, CHP,MHPve Ak Parti'nin yanlış tutumları olmasaydı bu oran % 78 olabilirdi” şeklinde değerlendirdi.

Hükümet, Mitinglerde ‘İcraatın İçinden Programı' Yaptı

Kurtulmuş, evet oyu vermek isteyen vatandaşın, Hükümetin, referandumu parti kampanyasına dönüştürmesi nedeniyle kızıp, oy vermediğini ifade etti.
“Mitingleri izledik. Hükümet, icraatın içinden programı yaptı. CHP, MHP ise referandumu, hükümete güven oyuna döndürünce, maalesef hükümet bu oyunun içine düştü. Sayın Başbakan son bir haftaki kampanyasında daha doğru şeyler söyledi. Bunu en başından izah edebilseydi oyları yükselirdi” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Yerinde Olsaydım Davayı Geri Çekerdim

Bu kampanyanın bir partinin güven oylaması olmadığının altını çizen Kurtulmuş, “26 maddelik hukuk metni vardır. Bu çerçevede oylama yapılmıştır. Ben kamuoyu ve basın üzerinden Sayın Kılıçdaroğlu'na bir teklifte bulundum. Ben olsaydım, yeni seçilmiş bir Parti Genel Başkanı olarak gider, referandumun iptali ile ilgili Anayasa Mahkemesi'ne açmış olduğumuz davayı geri çekerdim. EğerCHPböyle yapmış olsaydı hayır oylarını daha rahat savunabilirdi” dedi.

‘Yetmez ama Evet'… ‘Şimdilik Evet'
‘12 Eylül 2010'da Evet…13 Eylül 2010'da Hayır'

“Biz hep 3 slogan söyledik” diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti,
“Yetmez ama Evet dedik. Bir çok sivil toplum kuruluşu tarafından benimsendi bu.12 Eylül2010'da Evet, 13 Eylül 2010'da Hayır dedik. Yani bu adımı attıktan sonra iş bitti değil. Demokratikleşme sürecinde uzun bir yolumuz var. İşimiz daha bitmedi, ilk adımı atıyoruz. Son olarak da; milletle beraber yenisini yapana kadar, şimdilik evet dedik”

CHP yapsa Yine Evet Derdik

“Bizim evet dediğimiz Hükümet değil, Anayasa Değişikliğidir” diyen Kurtulmuş,
“Muhalefet ve iktidar terör, demokratik açılım…gibi hiçbir konuda birlikte hareket etmediler. İktidar ne derse hayır diyen bir muhalefet oldu. Muhalefetin sıkı yumruğunu açmak istemeyen bir Hükümet oldu. Biz rakibiz, düşman değiliz ki. Şu an CHP iktidar olsa, böyle bir Anayasa değişikliğini gündeme getirse, yine evet derdik. Bizim evet dediğimiz hükümet veya hükümetin yaptığı işler değildir” şeklinde konuştu.

Firavun Olmayacağız, Karunlaşmayacağız, Bel'amlaşmayacağız

“İktidara gelirsek 3 şeyi asla yapmayacağız, başkaları da yapmasın” diyen Kurtulmuş,
“Firavun olmayacağız. Firavun, siyasal gücü ile millete baskı yapan despotu, zalimleşmeyi temsil eder. Karunlaşmayacağız. Karunlaşmak, milletin kaynaklarını kullanarak zenginleşmeyi sembolize eder. Bel'amlaşmayacağız. Bel'amlaşmak, dini siyasete alet eden zümreyi temsil eder” diye konuştu.

Ak Parti'ye Değil, Değişikliğe Oy Verdik

Ak Parti'nin icraatlarına değil, paketteki maddelere destek verdiklerini hatırlatan Kurtulmuş,
“12 Eylül artık bitti. Biz, o süreçte destek verdik. Maddeleri tek tek inceledik. 26 maddenin hiçbirinde hayır diyecek bir madde bulamadık” diyerek sözlerine son verdi. 



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,151 µs