En Sıcak Konular

ABD'den Türk veterinerine destek

20 Eylül 2010 17:01 tsi
ABD Tarım Bakanlığı'nın (USDA) sponsorluğunda Türkiye Tarım Bakanlığı veterinerlerine verilecek epidemiyoloji kurslarının ilki 13 Eylül tarihinde Antalya'da başladı.

ABD Tarım Bakanlığı, Türk veterinerlere verilecek altı adet temel bir adet ileri düzey epidemiyoloji eğitimlerine destek veriyor. Kurslar; brusella hastalığı başta olmak üzere, hayvan hastalıkları kontrol metotları, hastalık bilgilerinin analizi gibi çeşitli konuları kapsayacak. Antalya'da başlayan eğitimlerin 2011 yılı Şubat ayında sona ermesi planlanıyor. Kurslar, Colorado Devlet Üniversitesi ve ABD hayvan ve bitki sağlığı denetleme genel müdürlüğü (APHIS) epidemiyolojistleri tarafından verilecek..

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre ilk etapta Tarım Bakanlığı'nın çeşitli illerinde görevli 30 veteriner eğitimlerine başladı. Önümüzdeki beş ay boyunca devam edecek kurs programı süresince Türkiye'nin tüm illerinden iki veterinere eğitim verilmesi amaçlanıyor.

ABD tarafından tahsis edilen toplam 2 milyon dolarlık bütçenin 1.5 milyon dolarlık kısmı, insanlara da bulaşan ve Türkiye ekonomisine önemli etkileri olan brusella hastalığının eradikasyonunda aşı üretilmesi ve hastalığın yayılmasının önlenmesi için kamuoyu oluşturulması maksadıyla Tarım Bakanlığı'na hibe olarak tahsis edildi. 500 bin dolarlık kısım ise altı temel ve bir adet ileri düzeyde teşhis ve eradikasyon eğitimlerinde kullanılacak.

(CİHAN)



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,785 µs