En Sıcak Konular

'Tekin ile Alparslan sosyal çevre vasıtasıyla tanışıyor'

20 Eylül 2010 16:59 tsi
Ergenekon davasında tutuklu sanık Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan, tanık sıfatıyla ifade verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Ergenekon ana davasında savcılar tarafından İdris Arslan'a, Danıştay saldırısını azmettirdiği iddia edilen Salih Kurter'i tehdit edip etmediği soruldu. Salih Kurter'in, çapraz sorgusu sırasında yaptığı bu iddiasını yalanlayan Arslan, eşi Porsor (Hatice) Arslan'ın Salih hocaya (Salih Kunter) anne olması hasebiyle biraz sert çıktığını ifade etti. Diğer yandan Salih Kurter'in kötü niyetli biri olmadığını söyleyen Arslan, Kurter'in masum olduğuna inandığını söyledi.

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, tanık İdris Arslan'a kızı Elif ile oğlu Alparslan arasındaki Danıştay saldırısı öncesi geçen mesaj trafiğini sordu. Kardeşlerin birbirleriyle mesajlaştıklarını aktaran baba Arslan, metinlerin içeriği garip de olsa ilgilenmediğini söyledi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Hakim Köksal Şengün'ün, "Oğlunuzla aranızın iyi olduğunu onunla ilgilendiğinizi söylüyordunuz. neden merak etmediniz, niçin arayıp sormadınız?" sorusuna ise baba Arslan, "Oğlum liseye gitmiyor. Üniversiteye gidiyor. Ayrıca Alparslan sık sık kendi arar, gelirdi. Sormadım." şeklinde cevap verdi.

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in Veli Küçük Muzaffer Tekin ile tanışıp tanışmadıklarını sorması üzerine Arslan, "Oğlumun arkadaşı Teoman'dan duyduğum kadarıyla Muzaffer Tekin ile Alparslan sosyal çevre vasıtasıyla tanışıyorlardı. Veli Küçük ile tanıştığına dair ise bir bilgim yok." dedi.

Arslan, kendisine yöneltilen başka bir soru üzerine tutuksuz sanık Salih Kurter'in evinin kendisine çok gizemli geldiğini söyledi. Arslan'ın daha önce psikolojik tedavi görmediğini söyleyen baba Arslan, "Danıştay saldırısından bir ay önce ruhsal durumunun bozuk olduğunu gördüğümden psikologa gitmesi söyledim." diye konuştu.

Arslan, oğlunun birçok arkadaşıyla mezuniyet töreninde tanıştığını ifade ederek, Alparslan Arslan'da öğrencilik yıllarında ve avukat olduktan sonra da silah görmediğini söyledi. Pekgüzel'in sorusu üzerine İdris Arslan, "Alparslan'da ulusal basın kartını gördüm. Bize uygun değil deyince, arabayı rahat park etmek ve bazı yerlere rahat girebilmek için kullandığını söyledi." dedi.

Pekgüzel, Danıştay saldırısının ardından farklı farklı açıklamaları olduğunu belirterek bu konuda açıklayıcı bilgi vermesini istedi. Bunun üzerine İdris Arslan, ilk önce Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombalar ile Alparslan Arslan'ın bağlantısı olduğunu bilmediğini, bu ruh haliyle konuştuğunu, ardından türbanlı domuz karikatürü nedeniyle "Oğlumu tahrik ettiler, tahriğin olduğu yerde taciz de vardır." şeklinde konuştu.

İdris Arslan, avukat Abdurrahman Sarıoğlu'nun oğlunun vekaletini almak için kendileriyle görüşüp para da verdiğini söyledi. Savcı Nihat Taşkın'ın sorusu üzerine İdris Arslan, cezaevinde Alparslan Arslan'ın arkadaşlarına, oğlunun isteği üzerine para yatırdığını ifade etti. Arslan, Silivri'ye nakil olmalarının ardından ise Osman Yıldırım'a para yatırmadığını söyledi.

Başkan Şengün, savcıların sorularını bitirmelerinin ardından İdris Arslan'a sanıklardan sorularını yöneltmelerini istedi.

(CİHAN)



Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,506 µs