En Sıcak Konular

'Diyarbakır'da eğitim, geçen yılın üstünde bir katılımla başladı'

20 Eylül 2010 12:37 tsi
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, halkın geleceklerini karartmaya yönelik çalışmalara prim vermediğini söyledi. Vali Toprak, "Diyarbakır'da eğitim ve öğretim geçen yılki katılım oranının üstünde bir katılımla başladı." dedi.

Kayapınar ilçesi Şehit Polis Sabri Kün İlköğretim Okulu'nda eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla ilgili törene katılan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakırlılara boykot çağrısına uymadıkları için teşekkür etti. Toprak, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin önünü kesme noktasında bir takım çalışmalar vardı. Eğitim ve öğretimin geçen yılki katılım oranını üstünde bir katılımla başladığını öğrendim. Yani vatandaşlarımız sevgili çocuğunun eğitimle, cehaletle savaşma noktasında, gençlerin önünü kesecek cehalete ve geleceklerini karartmaya yönelik çalışmalara pirim vermemişlerdir. Diyarbakır halkına kendilerine yönelik olumsuz davranışa karşı yapmış oldukları özverili ve gerçek davranıştan dolayı tebrik ediyorum." diye konuştu.

Çocukların okula gönderilmesi için daha önce ailelere çağrıda bulunduğunu anlatan Diyarbakır Valisi Toprak, "Bu konuda çocuklar üzerinden politika yürütülmesinin yanlış olduğunu, böyle bir şey olursa bunu teşvik eden değil gençlerin, çocukların ve ailelerin zarar göreceğini ifade ettik. Ön plana çıkan yerlerde dahi çocukların okula gitme oranı geçen yılın üstünde. Belli saatler itibariyle geçen seneye göre inceledik. Vatandaşlar boykot uygulamasına itibar etmedi, onların aleyhine olacağını gördü vatandaş bilinçlendi. Diyarbakır ilindeki genelinde geçen yıla okula katılım geçen sene oranının üstünde. Problem şuna itibariyle yok. Okula yaygın bir şekilde katılmama yok, okula katılım geçen yılın üstündedir. Aileler, çocuğuna, gençliğine ve geleceğine sahip çıkmıştır." şeklinde konuştu.

Diyarbakır Valisi Toprak daha sonra İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Erdem ile birlikte aynı okulda 1. sınıf öğrencilerinin dersine girdi.

(CİHAN)



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,322 µs