En Sıcak Konular

Danimarka'da skandal!

0 0 0000 00:00 tsi
Danimarka'da skandal! Danimarka'da 9 aylık hamile 38 yaşındaki Uşaklı Görsev Uygun, nefes darlığı ve mide bulantısı şikayetiyle götürüldüğü Glostrup Hastanesi’nde "Bir şeyi yok" denilerek geri gönderildiği evinde yaşamını yitirdi.

Evde fenalaşınca eşi Recep Uygun tarafından Glostrup Hastanesi’ne götürülen Görsev Uygun’a hamile olduğu gerekçesiyle acı çektiği belirtilerek, ağrı kesici haplarla evine gönderildi. İki saat sonra evinde fenalaşan Görsev Uygun, karnında dünyaya gözlerini açmak için bekleyen çocuğu ile birlikte öldü. 4 çocuk annesi Görsev Uygun’un ilgisizlik yüzünden hayatını kaybetmesi yakınlarını ve vatandaşlarımızı isyan ettirdi.

İshoj şehrinde yaşayan Görsev Uygun’un yakınları ve komşuları Glostrup Hastanesi’ne gelerek ilgisizliği protesto ettiler. Danimarka’da yabancılara karşı ayrımcılığın sağlık sisteminde hissedilir derecede arttığını belirten vatandaşlarımız, hastaneye çağrılan polise, doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundular. Görsev Uygun’un eşi Recep Uygun evinde başsağlığı ziyaretlerini kabul ederken, "Eşimi ilk hastaneye götürdüğümde ilgilenselerdi ve hastaneye yatırıp doğru dürüst kontrol etselerdi, bugün eşim ve çocuğum hayatta olacaktı. Doktor bile bakmadı. Sadece bir hemşire bakıp tansiyonunu ölçtü ve iyi olduğunu söyleyip eve gönderdi. Eve geldikten sonra ben tekrar işe gittim ama kısa bir süre sonra oğlum aradı ve hemen eve çağırdı. Geldiğimde eşim fenalaşmıştı. Yere düştü. Kendisine sunni teneffüs ve kalp masajı yaptım ama bir faydası olmadı" dedi.

Mustafa Özen isimli vatandaşımız, yabancılara karşı ilgisizliğin arttığına dikkat çekerek "Yabancılara karşı büyük bir ilgisizlik var. Her şeyden bir olumsuzluk çıkarıyor, bizim bakımımız söz konusu olunca eskisi gibi özen gösterilmiyor. Biz yabancılara bakmak istemiyorlar. Artık yeter demek istiyoruz" diye konuştu. 

hürriyet



Bu haber 209 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,767 µs