En Sıcak Konular

Barzani: "Diyarbakır'da hakkımız var"

0 0 0000 00:00 tsi
Barzani: Irak Kürdistan Demokratik Partisi lideri Mesut Barzani, Türkiye’nin Kerkük meselesine müdahale etmesi durumunda kendilerine de Diyarbakır’a müdahale hakkı doğacağı iddiasında bulundu... işte o konuşma!

El Arabiya televizyonuna konuşan ve Türkiye’de 30 milyon Kürt olduğunu savunan Barzani, "Türklerin Kerkük’e müdahale etmesine izin vermeyeceğiz. Burası tarihsel ve coğrafi olarak bir Kürt kentidir ve Kürdistan’ın parçasıdır. Onlar birkaç bin Türkmen için içişlerimize karışırlarsa elbette bizim de 30 milyon Kürt için hiçbir şey yapmadan durmamız sözkonusu olamaz" diye konuştu.

SORUMLULUK ALIRIM

Bu sözleriyle Türkiye’yi tehdit edip etmediği sorulan peşmerge başı, sözlerinin, "müdahale etmesi durumunda" Ankara’ya olacakları söylemekten ibaret olduğunu belirtti. Türkiye’nin askeri ve diplomatik nüfuzunun olduğunu kabul ettiklerini, ama Kürtleri Saddam rejiminin bile bitiremediğini iddia eden Barzani, "Kerkük’te olup bitenler Ankara’nın işi değil" dedi.

İşlerin karşılıklı müdahale aşamasına varmayacağını umduğunu ve "meşru hakları olan Kürt devleti kurmayı" şiddetle başarmayı düşünmediklerini söyleyen Mesut Barzani, "Ama Türkiye Kerkük’e müdahalede ısrarlı olursa vereceğimiz cevap konusunda ben şahsen sorumluluk almaya hazırım" ifadesini kullandı. Barzani’nin bu konuşmasının, geçen hafta Kerkük’teki Arapların kentten çıkarılması tasarısının Irak hükümetince kabul edilmesinin ertesine denk gelmesi dikkat çekti.

 
hürriyet



Bu haber 298 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,875 µs