En Sıcak Konular

KPSS kopya skandalında 4 tutuklama

20 Eylül 2010 10:21 tsi
ÖSYM'nin yaptığı KPSS başta olmak üzere birçok sınavda kopya çektiği belirlenen çetenin 4 üyesi tutuklandı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin yaptığı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başta olmak üzere birçok sınavda kopya çektiği belirlenen çetenin 4 üyesi tutuklandı. Ankara merkezli 12 ilde yapılan operasyonlarda toplam 58 kişi yakalanırken; emniyet, kopyayla ilişkili 13 kişiyi arıyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, 'ÖSYM tarafından gerçekleştirilen çeşitli sınavlarda organize şekilde kopya çekildiği'ne dair alınan ihbar üzerine harekete geçmişti.

Ankara, Adana, Bolu, Bursa, Elazığ, Erzurum, İstanbul, Konya, Malatya, Sakarya, Uşak ve Karaman'da yapılan operasyonlarda yakalanan 58 kişiden 39'u emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılırken; 15'i de Cumhuriyet Savcısı Mehmet Cihan Kısa'ya verdikleri ifadelerinin ardından serbest kaldı. Nöbetçi Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen ve aralarında çete lideri olduğu belirtilen Gazi Üniversitesi öğretim üyesi O.A.U.'nun da bulunduğu Ö.F., Z.B. ve S.G. tutuklandı.

POLİS BAZI ZANLILARI SINAVDA YAKALADI

Sınav çetesinin Mart 2010 ÜDS, Nisan 2010 YGS, Mayıs 2010 KPDS, Mayıs 2010 ALES, Haziran 2010 LYS, Temmuz 2010 KPSS sınavlarında kopya çektikleri tespit edildi. Emniyet yetkilileri, 6 aylık çalışma sırasında, kopya çektiği belirlenen zanlılar konusunda ÖSYM yetkililerini uyardı. Polis, savcılıktan alınan telefon dinleme izni ve teknik takip sonucu bazı şüphelileri sınavda kopya çekerken tespit edip müdahale etti.

Emniyet yetkilileri, yapılan bu operasyonun eğitim bilimleri testinin iptal edildiği KPSS ile bir ilgisinin bulunmadığına dikkat çekiyor. 71 kişilik kopya organizasyonundan ise halen aranan 13 kişinin olduğu bildirildi.

Polis, örgütün "Sınavlara girecek uzman kişiler ile gözetmenlik yapacak ve sınavda kopyadan faydalanacak kişileri tespit ettikleri, bu tespitler doğrultusunda yine sınavda kullanılacak olan teknik malzemeleri (normal telefon ve kolye tipi telefon, sim kart, bluetooth kulaklık, küpe tipi kulaklık) tedarik ettikleri, sınav öncesinde sınavda kopya çekecek kişilere bunların dağıtıldığı, sınava giren uzman kişilerden alınan sınav cevap bilgilerinin dağıtılan küpe tipi bluetooth kulaklıklar ile sınava giren kişilere ulaştırılması yolu ile kopya çekildiği daha sonra başka sınavlarda da kullanılmak üzere dağıtılan bu malzemelerin toplatıldığını" tespit etmişti.



Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,059 µs