En Sıcak Konular

CHP'de 'Baykal' uyarısı!

20 Eylül 2010 09:10 tsi
CHP'de 'Baykal' uyarısı! "Baykal'a cevap vermeyin"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın açıklamalarına yanıt vermemeleri konusunda partililere talimat verdi

Almanya temaslarına başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ın referandum sonrasında açıklama yapmasını anlayışla karşıladığını söyledi. NTV’nin haberine göre bu konuların medya üzerinden tartışılmasını doğru bulmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Eğer baykal'a yanıt verilmesi gerekirse ben veririm" dedi.

CHP lideri, Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği ile Alman Sosyal Demokratların ünlü lideri Willy Brandt'ın mezarını ziyaret etti.

"BEDEL ÖDÜYORUZ"
CHP lideri, Türkiye'de demokrasi alanında ciddi sorunların bulunduğunu, telefonların dinlendiğini, aydınların tutuklandığını ve evlerine baskınlar yapıldığını söyledi.

Almanya'da yaşayan Türklerin bugüne kadar büyük bir bedel ödediğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Bazen geleceği iyi kılmak için bu kaçınılmaz oluyor. Türkiye'de bizler de şu an bir bedel ödüyoruz. Bizim telefonlarımız dinlenir. Aydınlarımız tutuklanabilir. Evlerine baskın yapılabilir. 48 gazeteci şu an hapiste. 48 gazetecinin hapiste bulunduğu bir demokrasi söyleyin bana. Çoğu kişi neden içerde olduğunu bilmiyor. Sosyal demokrasiye, hukukun üstünlüğüne inanan birçok kişi sesini kesmiş bir köşede oturuyor'' dedi.

Konuşmasında Türkiye'de yapılan referanduma da değinen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
''Referandumda 58'e 42 çıktı. Burada yüzde 58'e de saygılı olacağız, yüzde 42'ye de. Ancak bir ülke düşünün, 'hayır'cıların tümünü darbeci olarak tanımlayan bir başbakan düşünün. Bu nasıl bir demokrasidir. Hayır demek bile suç olmaya başladı. Oysa 'hayır' demenin de gerekçeleri vardır. İnsanlar neden 'hayır' diyeceğini biliyordur. Bu kişilerin hepsine darbeci derseniz, sizin demokrasi anlayışınızın gelişmemiş olduğunu görürüz. Bunları sadece bizim görmemiz yetmiyor. Sizlerin de bunu görmeniz lazım. Avrupa'daki Sosyal Demokratların da görmesi lazım. Hukukun üstünlüğüne inananların da görmesi lazım. Bunlar çoğu zaman görülmüyor.''

''SİYASETTE SORUN''
Türkiye'de siyasette ciddi sorunların bulunduğunu, siyasetin Batılı ülkelerdeki gibi olmadığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, insanların siyasette sömürülebildiğini, bunun en bariz örneğinin de Deniz Feneri davası olduğunu kaydetti.

Deniz Feneri davasında birçok insanın duygularıyla oynandığını ve bu tür olaylarda sessiz kalınmaması, herkesin bu olaya karışanları eleştirmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bu tür olayları yapanları insan olarak bile nitelendirmek zor" diye konuştu.

Bu tür olayları eleştirirken hiçbir zaman şiddete başvurulmaması gerektiğini, aksi takdirde doğrudan haksız duruma düşüleceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, bu nedenle sosyal demokrasinin temelinin barışa dayalı olduğunu bildirdi.

Kılıçdaroğlu, yarın da Alman Sosyal Demokrat Partisi ve Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı ile biraraya gelecek. (ntvmsnbc.com)



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,805 µs