En Sıcak Konular

1 İranlı 15 İngilize karşı!

0 0 0000 00:00 tsi
1 İranlı 15 İngilize karşı! Basra Körfezi’nde İngiliz askerleri esir alan İran Devrim Muhafızlarının komutanı Amiral Abulkasım Amangah, İngiliz deniz piyadelerinin sadece bir asker tarafından esir alındığını iddia etti

Resmi haber ajansı İRNA’ya konuşan Amangah, askerlerin gözaltına alınması olayını, şöyle anlattı:

"İran deniz kuvvetlerinin cesur bir elemanı, 23 martta kendi botuyla İngiliz denizcilerin botlarına çarptı ve onları bize getirdi. Bu çarpma sırasında İngiliz askerlerin botlarının dengesi kayboldu ve birden kendilerini teslim ettiler." İran ve İngiltere arasındaki "asker krizinin" bittiğini ifade eden Amangah, "Kriz bitti ama bu kahramanca hadiseyi herkesin bilmesi gerekiyor" dedi.

"İngiliz askerleri, bu macerayı sürekli hatırlayacak ve İranlıların kendi sınırlarını cesaretle koruyacaklarını iyi bilecekler" diyen Amangah, bu olayın İran deniz kuvvetlerinin kendi sınırlarını korumaya hazır olduğunun göstergesi olduğunu da söyledi.

İngiliz askerleri esir alan Devrim Muhafızları gemisinin komutanı olan Amangah, İngiliz askerlerin serbest bırakıldıklarının açıklandığı basın toplantısında Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından 3. dereceden cesaret madalyası ve takdirnameyle ödüllendirilmişti.

İran Devrim Muhafızları, 23 martta Basra Körfezi’nde 15 İngiliz askerini "sınır ihlali" nedeniyle gözaltına almış, askerler 13. günden sonra serbest bırakılmıştı.

İran televizyonlarından "itiraf" ve "özür" ifadeleri yayımlanan askerler, serbest bırakıldıktan sonra yaptıkları basın toplantısında, yakalandıkları sırada Irak sularında olduklarını, ancak İran sularında olduklarını söylemeye zorlandıklarını, böyle söylemezlerse 7 yıl hapis cezasına çarptırılmakla tehdit edildiklerini söylemişlerdi.

İngiliz askerler, kendilerini gözaltına almaya gelen İran güçlerinin sayıca çok üstün olduğunu, karşılık vermeleri durumunda aralarından hiç kimsenin kurtulamayacağını da kaydetmişlerdi.

İran ise ülkelerine dönünce "ağız değiştiren" İngiliz askerlere tepki göstermiş ve açıklamaların emirle yapılan bir (’mizansen" olduğunu iddia etmişti.

MİLLİYET



Bu haber 188 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,078 µs