En Sıcak Konular

Diyarbakır ve Trabzon'dan ABD'ye ortak tepki!

19 Eylül 2010 20:26 tsi
Diyarbakır'da ve Trabzon'da Peygamber Sevdalıları Platformu ve Kuran Nesli Platformu üyelerinin düzenlediği mitingde, Kur'an-ı Kerim kopyalarının yakılması protesto edilerek, ABD bayrağı yakıldı.

DİYARBAKIR'DA ABD BAYRAĞI YAKILDI!

Bağlar ilçesindeki Batıkent semtindeki boş alanda ABD'nin Tennessee eyaletinde bir rahibin Kur'an-ı Kerim kopyalarını yakmasına karşı düzenlenen mitingde konuşan Peygamber Sevdalıları Platformu ve Kuran Nesli Platformu sözcüsü Mehmet Erol, son günlerde İslam'a ve Kuran'a yönelik saldırıların arttığını söyledi.

İslam'a ve Kur'an'a karşı haçlı zihniyetinin siyonist zihniyet ile birlikte hareket ettiğini savunan Erol, ''Amerika'da son günlerde bazıları Kur'an-ı Kerim'e karşı yaptıkları alçakça hareketlerle Allah'a karşı savaş açmıştır. bizler İslam'a ve Kur'an'a sahip çıkmak için ceddimiz Selahaddin'in yolunda ilerliyoruz. Sizler dün amaçlarınıza ulaşmadığınız gibi bugün de ulaşamayacaksınız. Madem ki onlar 11 eylülü ''Kur'an-ı Yakma Günü'' ilan ettiler, bizde bugünü ''Kur'an'a sahip çıkma günü ilan ediyoruz. Kur'an'a sahip çıkmak, onu okumakla, manasını öğrenip, amel etmekle olur. Çocuklarımızı kur'an'a göre yetiştirmekle olur'' dedi.

Evlerinden getirdikleri Kur'anları ellerinde tutan binlerce kişi tekbir getirip, ABD ve İsrail aleyhine slogan attı.

Konuşmaların ardından bir grup ABD bayrağını yaptı.

 TRABZON'DA PROTESTO

Trabzon'da bir grup, ABD'de, ''11 Eylül saldırılarını protesto'' bahanesiyle Kur'an-ı Kerim kopyalarının yakılmasını protesto etti.

Kendilerini ''Trabzon Kur'an Aşıkları'' olarak adlandıran bir grup, ellerinde ''Kur'an bizim onurumuzdur'', ''Kur'an'a canlar feda'' yazılı pankartlar ve Kur'an-ı Kerimlerle Meydan Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplandı.

Grup adına basın açıklaması yapan İbrahim Karaman, sözde 11 Eylül olaylarını protesto adı altında Uluslararası Kur'an Yakma Günü planlayan Amerikan emperyalizminin, Kur'an-ı Kerim'e karşı şimdiye kadar sergilenen düşmanlığın en barbarcasını gerçekleştirdiğini iddia ederek, ''Kur'an-ı Kerim'i yırtıp yakmaya yeltenen eller, 1.5 milyar Müslüman'ın mukaddesatına karşı kabul edilemez bir hakaret ve tecavüzü sahneleyerek, batının İslam'a karşı sürdürdüğü azılı savaşının yüzünü ifşa etti. Son olarak belirtmek istiyoruz ki Kur'an-ı Kerim'i yakma girişimlerinin sorumlusu ne kilise, ne Hristiyanlar ne de onların din adamlarıdır. Bu şeytanca saldırının ardındaki güç, Amerikan emperyalizmi ve bir kanser uru olan siyonizmdir'' dedi.

Açıklamanın ardından yanlarında getirdikleri ABD ve İsrail bayraklarını yakan grup, daha sonra dağıldı.

haber7



Bu haber 766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,887 µs