En Sıcak Konular

Palandöken: Petroldeki verginin kaldırılmasına çalışıyoruz

19 Eylül 2010 19:00 tsi
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kamyon, otobüs ve taksici için petrol üzerindeki yüzde 75 Ötv ve Kdv'nin kaldırılması konusunda çalıştıklarını belirtti.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kamyoncu, otobüsçü ve taksici için petrolün üzerindeki yüzde 75 Ötv ve Kdv'nin kaldırılmasına çalıştıklarını söyledi. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) tarafından yürütülen ''Esnaf ve Sanatkarlarımızın Yaşam Boyu Eğitim Projesi'' kapsamında düzenlenen sertifika törenine katıldı.

Esnaf için hayat boyu eğitimin çok önemli olduğunu belirten Palandöken, ''Biz eğitim seferberliğini 800 yıldır ahi ocağında almış insanlarız. Biz ahi geleneğinden geldik. Nerede ne zaman olursa eğitim, eğitim, eğitim. Biz eğitimden vazgeçmeyiz. Biz eğitim gönüllüsüyüz. Biz çocuklarımıza hep 'oku' diye söyleriz. 'Bizim çektiğimiz sıkıntıdan kurtul. Bunun sonu yok' deriz. Onun için eğitim bizim belleğimizde, yüreğimizde.'' dedi.

Kamyoncu, dolmuşçu, servis araçları ve taksici esnafının yüksek fiyat ve vergilerden dolayı büyük sıkıntı çektiğinin altını çizen Bendevi Palandöken, ''Kamyoncu, otobüsçü ve taksici için petrolün üzerindeki yüzde 75 Ötv ve Kdv'nin kaldırılması konusunda bir süredir çalışıyoruz. Hükumetin değişim - dönüşüm paketinde bu konunun ısrarla üzerinde duruyoruz. Şoför, kamyoncu, otobüsçü ve taksici esnafımızın Ötv ve Kdv'siz, vatandaşı daha ucuz seyahat ettirebileceği bir sistemi gerçekleştirip, petrolü daha ucuz almasının ne şekilde sağlanacağını artık halletmek üzereyiz. İnşallah arabanın tamirinde kullandığınız malzemelerdeki katma değerini de kaldıracağız. Eğer onlar üzerimizdeki bu yükleri kaldırırlarsa, bizler de vatandaşı belediye otobüslerinde daha ucuza taşıyacağız.'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından BESOB tarafından yürütülen ''Esnaf ve Sanatkarlarımızın Yaşam Boyu Eğitim Projesi'' kapsamında düzenlenen eğitimi başarıyla tamamlayanlara sertifikaları verildi.

cha



Bu haber 760 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,845 µs