En Sıcak Konular

Vali sözünü tutmayan iş adamlarına kızdı

19 Eylül 2010 18:43 tsi
Zonguldak Valisi Erdal Ata, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği için yapılan 7 katlı binanın tamamlanması için para yardımında bulunma sözlerini yerine getirmeyen iş adamları ve sivil toplum örgütlerine sitem etti.

Zonguldak Valisi Erdal Ata, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği için yapılan 7 katlı binanın tamamlanması için para yardımında bulunma sözlerini yerine getirmeyen iş adamları ve sivil toplum örgütlerine, "Söz, senet olması lazım. İnsanların eskiden sözüne itibar ediyordun, ama şimdi senedine, çekine bile itibar edemiyorsun" diyerek sitem etti.

Vali Erdal Ata, beraberindeki Belediye Başkanı CHP'li İsmail Eşref, 3. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı ve Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır ile birlikte, Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Mithatpaşa Mahallesi Bülent Ecevit Caddesi'nde 1 yıl önce yapımına başlanan Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği binasında inceleme yaptı. Kaba inşaatı biten, ancak ödenek sıkıntısı nedeniyle yarım kalan 7 katlı binadaki çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Ata, daha sonra protokol üyeleriyle birlikte derneğe ziyarette bulundu.

Dernek Başkanı Mustafa Yorulmaz, 3 ay önce binanın tamamlanması için Orduevi'nde düzenlenen gecede vaat edilen paraların büyük bir çoğunluğunun gelmediğini söyledi. Yorulmaz, "Söz verenler yerine getirse, para konusunda sıkıntımız olmaz. Bu bina 1 haftada hazır hale gelir. Orada söz veriyor, sabah unutuyor" dedi. Bunun üzerine araya giren Tuğgeneral Ali Çardakçı, "Yardımda bulunacağını söyleyen kişileri öyle derken kameraya çekmek lazım" dedi. Yorulmaz ise, "Sayın Valimizin yanında söylediler paşam" dedi. Vali Ata ise, "Söz, senet olması lazım. İnsanların ağzından çıktıktan sonra arkasında durması gerekir" dedi. Yorulmaz'ın, "Eskiden çek-senet vardı, kullanılıyordu. Şimdi çek-senet de geçmiyor" demesi üzerine Vali Ata, "Aynen öyle oldu. Demek ki toplumda ciddi bir bozulma var. İnsanların eskiden sözüne itibar ediyordun ama şimdi senedine, çekine bile itibar edemiyorsun" diyerek sitemde bulundu.

Yorulmaz, gecede vaat edilen paranın 400 bin lira olduğunu, bunun 100 bin lirasını TBMM eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın verdiğini, onun dışında 25 bin lira yardımda bulunulduğunu, vaat edilen paranın geriye kalan bölümünün ise gelmediğini söyledi. Yorulmaz, maddi sıkıntı nedeniyle yarım kalan bina tamamlandığında, içerideki işyerlerini kiraya vereceklerini, elde edilecek gelir ile şehit ve gazi çocuklarına ücretsiz burs sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

hürriyet



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,282 µs