En Sıcak Konular

CHP’nin kampanyası neden olmadı?

19 Eylül 2010 14:18 tsi
CHP’nin kampanyası neden olmadı?

Referandum sonuçları nedeniyle kurultay tartışmasının yaşandığı CHP'de "kampanya krizinin" yaşandığı ortaya çıktı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimlerdeki kampanyasını yürüten reklam ajansı, referandum öncesi yöneticilere 2 sunum yaptı.
 
Referandum sonuçları nedeniyle kurultay tartışmasının yaşandığı CHP'de "kampanya krizinin" yaşandığı ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sırasındaki kampanyayı yürüten Öykü Reklam Ajansı ile referandum öncesi görüşüldü, yöneticilere 2 sunum da yapıldı, ancak Genel Sekreter Önder Sav tarafından "bütçe sıkıntısı" gerekçe gösterilerek, kampanya veto edildi.

CHP'NİN BÜTÇESİ YOK

Öykü Reklam Ajans Başkanı Necati Özkan, kampanya krizi ile ilgili olarak BUGÜN'e yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi'nin anayasa paketi ile görüşmesinden önce ve sonra 2 kez parti yönetimine kampanya ile ilgili sunum yaptıklarını, Kılıçdaroğlu'nun kampanyayı beğendiğini, ancak daha sonra bütçe olmadığı gerekçesiyle kampanyanın hayata geçirilemediğini belirtti. Özkan, "Bize aktarılana göre, CHP'nin bütçesi yok. Finansal imkanları kampanya yapmaya imkan vermedi. Biz kampanyamızı hazırladık, Kemal ve Önder beyin de aralarında bulunduğu parti yöneticilerine, genel başkan yardımcılarına, platform başkanına sunduk. Profesyonel anlamda entegre iletişim kampanyası öngörüyorduk. Ancak bütçe bulunamadı. Kampanya mitinglerle tamamlandı" dedi.

MALİYET 10 MİLYON TL İDİ

CHP'nin, sadece 11 Eylül'de, "sandık başına" çağrısı ile tek ilan verdiğini, bunun partiye maliyetinin 200 bin lira olduğunu aktaran Özkan, billboard, gazete, internet ve sinemaları kapsayan kampanyanın maliyetini ise 10 milyon TL'nin üzerinde öngördüklerini kaydetti.

UZAN ÖRNEĞı VERDİ

Özkan, "Kampanya yapılsaydı sonuç ne olurdu" sorusunu ise, "Yapılsaydı çok farklı sonuçlar olurdu. Bütün dünyada doğru iletişim kampanyasının, nelere neden olduğunun muazzam örnekleri var. Türkiye'de de yaşandı. Şirket planlaması ile kurulan bir parti, yüzde 7 oy aldı" dedi.

Oy kullanan herkese teşekkür etti

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Önder Sav'la birlikte Kalecik Karası Fesitvali’ne katıldı. Festival alanında halka seslenen Kılıçdaroğlu, "Bir referandum sürecinden çıktık, bir Anayasa oylaması yaptık, güzel bir demokrasi sınavı verdik. Evet de hayır da diyen bütün yurttaşlarıma da yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Terörün bitmesi temennisini dile getiren Kılıçdaroğlu, "İstiyoruz ve diliyoruz terörü bitirelim. Bu güzel coğrafyada hepimiz kardeşçe yaşayalım. Bu konuda hükümete görev düşüyor. Bu sorunu çözmek, toplumsal uzlaşma sağlamakla mümkündür" diye konuştu.

bugün

 




Bu haber 1,051 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,969 µs